Valitse sivu

Tyttöjen ottelussa Itä oli Länttä vahvempi lukemin 2–0 (3-1, 8-3).

Idän kapteenina toiminut Sotkamon Jymy-Pesiksen Miia Vuoti valitsi hutunkeittovoiton jälkeen aloittavan ulkovuoron, missä Itä sai pidettyä Lännen nollilla. Ensimmäinen sisävuoro tuotti Idälle tulosta. Itä sai rakenneltua kahdesta palosta huolimatta ottelun ensimmäisen kolmostilanteen Sara Koivikolle. Koivikko kotiutti Hertta Härkösen heti ensimmäisellä lyönnillään ja joukkue pääsi niskan päälle heti ottelun aluksi.

Myös Länsi rakensi ensimmäisessä sisävuorossaan yhden takatilanteen, mutta Lännen epäonneksi, kolmas palo syntyi ennen varsinaisia kotiutusyrityksiä ja Pattijoen Urheilijoiden Linnea Nikola joutui siirtymään ulkovuoroon suoraan kolmospesältä.

Toisen aloittavalla ottelu jouduttiin hetkeksi keskeyttämään sateen takia. Ottelun jatkuttua Itä lisäsi johtoaan kahdella juoksulla toisessa vuorossa. Tällä kertaa Itä rakensi ajolähtötilanteen palottomasti Sotkamon Nelli Huotarille. Huotarin ykkösrajanäpäytyksellä kotiin kiisi Oulun Lippo Junioreiden Selina Similä. Toisella lyönnillään Huotari kotiutti Kempeleen Kirin Venla Ronkaisen ja Itä olikin yhtäkkiä jo 3-0 johdossa.

Lännen 3-1 kavennus ja joukkueen avausjuoksu nähtiin kolmannessa vuorossa, kun Laitilan Jyskeen Pinja Toivonen kotiutti Vaasan Mailattarien Alexandra Scheweleffin. Tuo kavennus ei kuitenkaan riittänyt vaan jakso päättyi Idän 3-1 voittoon.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Huotarin illan neljännellä lyödyllä Itä siirtyi johtoon, mutta omalla tasoittavallaan Länsi siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon Scheweleffin ja Hertta Turjan lyönneillä.

Toisen aloittavalla Idän palkittu kolmikko Härkönen, Huotari ja Koivikko löivät jokainen vuorollaan juoksun ja Itä karkasi 4-2 johtoon. Kolmannen aloittavalla sama kolmikko iski jälleen, jokainen kertaalleen ja mukaan liittyi vielä yhdellä lyödyllään Joensuun Mailan Veera Varonen ja Itä karkasi 8-2 johtoon.

Laihaa lohtua Lännelle toi vapaataipaleella syntynyt 8-3 kavennus.

Kentän parhaana palkittiin viisi juoksua lyönyt ja 5/6 kärkilyöntiä saalistanut Idän Nelli Huotari. Idän ykköspalkituksi palkintoraati arvosti ykkösvahti Hertta Härkösen kahdella lyödyllä ja kolmella tuodulla. Idän kakkospalkituksi arvostettiin kolme juoksua lyönyt Sara Koivikko.

Lännen parhaina palkittiin pirteitä ulkopeliotteita esittänyt Porin Pesäkarhujen Enni Paatero ja yhden juoksun lyönyt ja yhden tuonut Alexandra Scheweleff.

Lännen kahdesta kunnarista huolimatta Itä vei 2-0 voiton myös poikien ottelussa

Länsi aloitti ottelun pirteästi ensimmäisessä vuorossa, vaikka Itä saikin kaksi paloa nopeasti. Ottelun avausjuoksun löi Jokioisten Koetus Junioreiden Perttu Kenttäaho ja toi Benjamin Middleton. Lännen 0-2 johtojuoksun toi harhaheitolla Kenttäaho.

Omalla tasoittavallaan Itä kavensi lukemiksi 1-2, kun JoMan Ukko Schroderus juoksutti Kouvolan Akseli Pitkäsen kotipesään.

Länsi ei enää omilla sisävuoroillaan saanut lisäjuoksuja.

Itä pääsi ottelussa tasoihin harhaheiton turvin toisessa vuorossa. Vaikka poikien Itä-Länsi pääsikin alkamaan aurinkoisessa säässä, jouduttiin tämäkin ottelu tyttöjen ottelun tavoin keskeyttämään rankkasateen takia, kun pelaamatta oli enää jakson viimeinen tasoittava.

Tuomariston päätöksellä sadetta pidettiin pukukopeissa jaksotauon verran ja sateen tauottua kolmannen vuoron tasoittava päästiin taas pelaamaan.

Tuossa vuorossa Itä teki kuin tekikin jaksovoittoon vaadittavan juoksun, kun Imatran Pallo-Veikkojen Roope Seppänen kotiutti KiPan Topias Kaksosen.

Jakson ratkettua joukkueet pitivät lyhyen tauon kentällä ennen toista jaksoa.

Itä aloitti toisella jaksolla siitä mihin ensimmäisellä ja siirtyi heti jakson alussa 2-0 johtoon.

Toisen tasoittavalla Länsi kuitenkin tuli tasoihin Elias Kippolan molemmat Idän kopparit yllättäneellä takakentän lyönnillä. Ykköspesältä kotiin saakka ehti Matias Paananen ja Kippola itse kiersi kunnarin.

Lännen harmiksi, Idän onneksi 3. aloittavalla Lännen kakkospesälle suuntautunut polttoheitto karkasi Puijon pusikkoon ja niin Eemil Salminen kuin Akseli Pitkänenkin ennättivät kotipesään ja Itä karkasi jälleen kahden juoksun johtoon.

Jakson lopussa riitti jännitystä, kun kolmannen tasoittavalla lyönnit aloittanut Alajärven Ankkureiden Olavi Perälä löi kunnarin tyhjään kenttään ja lukemiksi 4-3. Länsi rakensi lopulta palottoman ajolähtötilanteen, mutta ensimmäinen yritys tuotti ensimmäisen palon kotipesään.

Myös seuraava kotiutusyritys päättyi paloon ja kun kolmas palo syntyi lyöjästä, niin idän juhlat olivat valmiina alkamaan.

Kentän parhaaksi poikien arvo-ottelussa arvostettiin Idän ja IPV:n Roope Seppänen.

Idältä palkinnot saivat Kalle Savikoski (2. palkinto) ja Eemil Salminen (1. palkinto)

Lännen parhaiksi raati valitsi Perttu Kenttäahon ja kunnarin lyöneen Olavi Perälän.

Pelisarjojen Itä-Länsi-ottelut pelataan Siilinjärven Mantulla perjantaina klo 13.15 alkaen.