Valitse sivu

Pesäpalloliiton johtokunta määrää Aaro Sipilälle yhden ottelun peli- ja toimitsijakiellon.

Kurinpitopäätös Aaro Sipilän asiassa

Ottelu: Poikien Superpesiksen ottelu Manse PP, Tampere vs. Kouvolan Pallonlyöjät (26.7.2023)

Asianosaiset: Aaro Sipilä, Manse PP (”Seura”)

Selostus asiasta

Kouvolan Pallonlyöjät on ollut tyytymätön kurinpitopäällikön 1.8.2023 antamaan kurinpitopäätökseen 7/2023 ja toimittanut määräaikaan mennessä valituksen aikaisemmasta kurinpitopäätöksestä.

Ratkaisun perustelut ja sovellettavat säännöt

Pesäpallon pelisääntöjen mukaan pelirangaistus tuomitaan yleensä lievästä fyysisestä kontaktista. Ottelurangaistus tuomitaan silloin, kun kyse on fyysisestä loukkauksesta pelaajaa, tuomaria tai yleisöä kohtaan (pesäpallon pelisäännöt, s. 47).

Myös pesäpallon liittojohtokunta on todennut teon tahattomaksi, kuten aikaisemmassa kurinpitopäällikön päätöksessä on todettu. Liittojohtokunta on tarkastellut tapausta erinäisistä näkökulmista, esimerkiksi lukkarin velvollisuudesta ja oikeudesta peliteoissa. Vastaavasti liittojohtokunta on arvioinut pelaajan oikeuksia ja velvollisuuksia pelitekojen aikana sekä pelaajan vastuuta huolehtia omista pelivälineistään. Liittojohtokunta on arvioinut, että Aaro Sipilä on rikkonut pesäpallon pelisääntöjen (s. 47) lievää fyysisen kontaktin määritelmää.

Ratkaisu

Liittojohtokunta määrää Aaro Sipilälle yhden (1) ottelun mittaisen peli- ja toimitsijakiellon. Sipilä kärsii pelikiellon seuraavassa poikien Superpesiksen ottelussa Kankaanpään Maila vs. Manse PP, Tampere 10.8.2023.

Muutoksenhaku

Tähän ratkaisuun voi hakea muutosta kurinpitomääräysten 5 §:n mukaisesti. Valitus on toimitettava kirjallisesti Urheilun oikeusturvalautakunnalle tai tämän edustajalle viimeistään seitsemäntenä (7) päivänä siitä päivästä, jolloin ratkaisu annettiin, klo 16.00 mennessä.

Sotkamossa, 4.8.2023
Pesäpalloliiton johtokunta