Valitse sivu

Kiteen Pallo -90 teki valituksen 2. jakson 1. tasoittavan vuoron tapahtumista.

Kuvaus

Tilanteessa lyöjä lähti lyömään ajolähdössä viimeistä lyöntiä ja oli sijoittunut syöttölautasen kentän pituussuuntaisen halkaisijan lukkarin puolelle tarkoituksenaan laiton lyönti sekä tilanteen säilyttäminen. Lyöjä ei lopulta lyönytkään, vaan syöttöä vedottiin vääräksi. Syöttötuomari vihelsi odottamansa lyönnin virheellisesti laittomaksi ja ilmoitti seuraavaksi syötön oikeaksi. Sotkamo pallotti pelaajat kenttäpesiltä ja teki kolme paloa.

Päätös

Pelisääntöjen § 45:n mukaisesti pelituomari vastaa ottelun sääntöjen mukaisesta kulusta. Hänen on oikaistava virheellinen ratkaisu ja tuomittava tilanne, kuten se olisi edennyt ilman virhettä.

Kilpailutoiminnan ohjausryhmä katsoo päätöksessään ottelun pelituomarin toimineen sääntöjen mukaisesti, eikä sillä ole perusteita muuttaa pelituomarin tekemää ratkaisua.

Muutoksenhaku

Kilpailutoiminnan ohjausryhmän tekemään päätökseen tyytymätön, jonka oikeuteen tai etuun muutoksenhaun kohteena oleva päätös vaikuttaa, voi hakea päätökseen muutosta valittamalla siitä Pesäpalloliiton johtokunnalle ja maksamalla käsittelymaksun. Valitus on toimitettava kirjallisesti Pesäpalloliiton kilpailupäällikölle viimeistään seitsemäntenä (7.) päivänä siitä päivästä, jolloin päätös annettiin, kello 16.00 mennessä eli tässä tapauksessa viimeistään 10.9.2020 klo 16.00.

Timo Lamminen
Kilpailupäällikkö