Valitse sivu

Lötjönen luotsasi pelinjohtajana Kiteen Pallon A-pojat Suomen mestariksi 2010 ja vei vuoden pelinjohtajan pystin poikien Superpesiksessä. Kesällä 2013 Lötjönen siirtyi kesken kauden naisten Superpesikseen, neljänneksi yltäneen lappeenrantalaisen Pesä Ysien viuhkaan.

Vaikka IPV:n pelinjohto on kokenut, edessä on hyppy uusiin rooleihin alkavalla kaudella. Mäkinen ei ole aiemmin toiminut viuhkassa miesten Superpesiksessä eikä Lötjönen miesten superpesisjoukkueen pelinjohdossa.

– Meillä on ”Mehun” (Jukka Mäkinen) kanssa yhteistä historiaa. Sillä oli varmasti molemminpuolinen merkitys, että tällainen tilanne tuli ylipäätään eteen, Lötjönen kertoo IPV:n tiedotteessa viitaten alkukauteen 2013 Pesä Yseissä.

– Pyrin tuomaan rentoutta ja rohkeutta sekä auttamaan lyöntitilanteissa lyönnin suuntauksissa. Sisäpelissä on varmasti suurin paino, jossa autan joukkuetta, Lötjönen ennustaa.

IPV:n joukkue on uudistunut myös pelaajiston osalta. Itä-Länsi-pelaajat Tuomas Jussila, Juuso Lattu, Teemu Nurmio ja Sami Partanen vaihtoivat maisemaa. Näytönpaikkoja onkin tarjolla nälkäisille ratkaisijoille, jotka tavoittelevat nousua uudelle tasolle pesäpalloilijoina. Siilinjärveltä IPV:hen siirtyivät Juho Keinänen, Ville Pietinen, Tommi Piirainen ja Eino Puustinen, Hyvinkään Tahkosta Aleksanteri Haukka sekä Alajärven Ankkureista Sasu Iivarinen.

IPV pelasi talvikaudella kolme harjoitusottelua, joissa se voitti Haminan Palloilijat 1-0 (2-2, 3-2), otti jaksovoiton Kiteen Palloa vastaan tuloksella 1-2 (3-2, 0-4, 0-1) ja kärsi tappion Hyvinkään Tahkolle 0-2 (2-6, 0-2).