Valitse sivu

Itä-Länsi pelattiin Sotkamossa menestyksekkäästi yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kaikkiaan viikonloppu keräsi paikalle yli 12 000 pesisfania Sotkamon Jymy–Manse PP -Superpesis-ottelu mukaan lukien. Pelkästään Itä-Länsi-otteluissa vieraili viikonlopun aikana noin 9 000 katsojaa. Sunnuntain miesten ottelu oli loppuunmyyty, ottelua seurasi paikan päällä yli 3 700 katsojaa. Viime vuonna Tampereella Itä-Länsi-otteluissa katsojamäärä oli hieman alle 7 000 katsojaa.

”Itä-Länsi-tapahtuma on pesäpallon näyteikkuna ja Sotkamossa pesäpallo näytti parastaan. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut, ihmisiä oli paljon liikkeellä ja ottelut olivat tasoltaan erinomaisia ja viihdyttäviä. Erityisesti ilahdutti pesiskansan yhteisöllinen ja iloinen ilmapiiri. Pelaajat olivat hyvällä mielellä liikkeellä; pelattiin tosissaan, mutta ottelun viihteellisyys osattiin ottaa hienosti huomioon”, sanoo Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

Itä-Lännen ottelut olivat tasaisia, ja Itä vei Kainuussa kolme voittoa omiin nimiinsä. Poikien ottelu päättyi Idälle 2–1 kotiutuskisan jälkeen ja tyttöjen ottelu 1–0. Miesten ottelu ratkesi supervuoroparissa Idän miehille kolmatta kertaa peräkkäin lukemin 2–1. Naisten ottelussa Länsi korjasi potin jo 12. kerran peräkkäin tuloksella 0–2.

Edellisen kerran Sotkamossa järjestettiin Itä-Länsi vuonna 2012. Nyt ottelut pelattiin uudistetulla Marjex Stadionilla.

”Upea, pesiksen täyteinen viikonloppu. Sotkamoon kokoontunut pesäpalloyhteisö sai nauttia kansallispelistä Hiukan kuvankauniissa miljöössä, ja karnevaalitunnelmaa riitti läpi viikonlopun. Meille oli ehdottomasti etuoikeus saada isännöidä Itä-Länsi-tapahtumaa uusissa puitteissa ja oli hienoa nähdä, että ihmiset viihtyivät”, sanoo Superjymy Oy:n palvelupäällikkö Kaisa Schroderus.

Itä-Lännessä järjestettiin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Karhu Tähtien Kisat, jossa miehet ja naiset kilpailivat kovimmassa heitossa ja lyönnissä sekä taitokisassa. Sotkamon Jymyn Iivari Vihanto teki pesäpallon kaikkien aikojen heittoennätyksen, kun hän latasi taululle lukemat 161,5 km/h. Myös Seinäjoen Maila-Jussien Aino-Kaisa Mantereen lyöntikovuus 158,9 km/h oli nykymittareilla mitattuna tiettävästi kaikkien aikojen naisten lyöntiennätys ja samalla Mantereen oma ennätys.

”Karhu Tähtien Kisat olivat menestys, ja miesten ja naisten otteet kiinnostivat katsojia niin paikan päällä kuin ruudun ääressäkin. Myös pelaajat olivat kisasta innoissaan ja osallistuivat siihen tosissaan, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa. Tähtien Kisat järjestetään myös ensi vuoden Itä-Lännessä”, sanoo Itä-Lännen tapahtumavastaava Aleksi Järviaho.

Ensi vuonna Itä-Länsi järjestään Jyväskylässä yli 40 vuoden tauon jälkeen Hippoksen uudella stadionilla. Tapahtuman ajankohta julkaistaan myöhemmin.