Valitse sivu

Asetelmat muuttuivat huomattavasti lauantaista. Selkeän ohipelin jälkeen Roihu tuli sunnuntain kotiotteluunsa latautuneena ja otti johdon myös avausjaksolla. Joensuun ykköspalkittu Laura Rajahalme oli kuitenkin toista mieltä ja käänsi jakson väkisin vieraille.

Kotijoukkueen ykkönen Camilla Höglund löi puolestaan toiselle jaksolle alkutahdit jo ensimmäisessä sisävuorossa. Kun Roihu rallatteli pitävän ulkopelin myötä jaksovoittoon numeroin 5-2, edessä oli supervuoro. Kotijoukkueen kaksi juoksua eivät tällä kertaa riittäneet, joten Joensuu jatkaa loppuotteluun.

– Tämä toinen peli oli tiukka ja hyvä sitkeyden osoitus meidän joukkueelta. Oli hyvä, että ottelusarja ratkesi jo tänään. Nyt juniorit saavat yhden lisälepopäivän ensi viikolla, kun keskiviikkona ei tarvitse pelata, iloitsi JoMan pelinjohtaja Iivo Parviainen seuran nettisivujen otteluraportissa, joka tarjoilee enemmänkin viuhkavelhon kommentteja.

Naisten Ykköspesiksen loppuottelun voittaja nousee Superpesikseen kaudelle 2020 ja häviäjä saa toisen mahdollisuuden superpesiskarsinnassa Lappajärven Veikkoja vastaan.

Roihun kausi päättyi välieriin.

– Nyt tasataan hetki hengitystä ja palataan kauden perkaamisen, kiitosten ja kumarrusten kanssa eetteriin, todettiin seuran Facebook-sivulla aihetunnisteen #suuntanasuperi2020 kera.

Pöytyä ja Siilinjärvi kolmanteen otteluun

Toinen välieräpari näytti avausjakson perusteella olevan selvää pässinlihaa, kun lauantain ottelun voittanut Pöytyän Urheilijat raateli vastustajansa lukemin 0-7. Toisin kuitenkin kävi. Siilinjärven Pesis voitti sekä toisen jakson että supervuoron numeroin 2-1 ja siirsi ratkaisun keskiviikon kolmanteen otteluun Pöytyälle. Petra Väistölä löi jokeripaidassa kolme juoksua.

Naisten Ykköspesiksen välierien tulospalvelu

Miesten Ykköspesiksen välierät paras viidestä

Superpesikseen nousseen tamperelaisen Manse PP:n takana miesten Ykköspesiksen runkosarjan neljä seuraavaa joukkuetta ovat jatkaneet kauttaan välierissä. Panoksena on voittajille paikka superpesiskarsintaan.

Oulun Lippo (Oulun Lippo Juniorit) haki voiton Ulvilasta, vaikka joukkue oli avausjaksolla tappiolla jo lukemin 6-2. Ykköspalkittu Toni Kohonen löi neljä juoksua ja pelasi vahvasti lautasen äärellä.

Kuopiossa Puijon Pesis vei hurjan jännitysnäytelmän Haminan Palloilijoita vastaan kotiutuskilpailussa 2-1 (3-7, 10-9, 0-0, 2-1) ja tasoitti voitot 1-1:een.

Kunnari-ilottelussa kotijoukkueen Misa Märsylä ja vieraiden Juha Toikka iskivät kaksi kunnaria sekä Nestori Moisio ja Ville Harju yhden kunnarin mieheen. Märsylä kiersi kunniaa kahdessa peräkkäisessä sisävuorossa toisella jaksolla.