Valitse sivu

2010 perustetusta ABL:stä on tullut jo 43 MLB ammattilaista. Brisbane toimii läheisessä yhteistyössä MLB:n Milwaukee Brewersin kanssa.

Brisbanen scoutit olivat nähneet Kurikan otteita Saksan Bundesliigassa, minkä ansiosta he päättivät tarjota nuorelle suomalaiselle syöttäjälle sopimusta Australiaan. Sopimuksen mukaan Kurikka tulee olemaan mukana kokoonpanossa kaikissa Banditsin edustusjoukkueen kotiotteluissa heti alusta saakka, mutta myös pelaamaan seuran farmijoukkueessa, sillä mies tarvitsee lisää ottelukokemusta pelattuaan vasta vuoden baseballia.

Suomalaisopelaajan tärkein työkalu on hänen heittokätensä. Käden ja syöttämisen kehittyminen tulee ratkaisemaan Kurikan uran suunnan ja kuinka korkealle mies pääsee. Suurin vahvuus on syötön nopeus sekä lisäksi sen tarkkuus. Kurikka on syöttänyt 94 mph nopeudella tähän saakka parhaillaan, mutta tavoitteena on saada syöttöön +95/96 mailin nopeus ainakin. Australiassa Kurikka tulee saamaan ammattivalmennusta sekä kovia otteluita koko sarjakauden ajan ajan. Australian kausi kestää Lokakuulta Helmikuulle.

Baseballin uuden ammattilaisliigan avausturnaukseen suomalaisväriä

UIBL (United International Baseball League) aloittaa toimintansa neljän joukkueen näytösturnauksella helmikuun 2022 lopulla Dubaissa. Showcase turnaus tullaan pelaamaan kuuluisalla Dubai International Satadionilla. Konsta Kurikka on allekirjoittanut pelaajasopimuksen ja on mukana tässä yhdeksän ottelun turnauksessa. Joukkueet koostuvat suurelta osin USA:sta ammattilaiskokemusta omaavista pelaajista ja valmentajista.

Liiga tähtää tulevaisuudessa erityisesti Intian ja Pakistanin markkinoille. Ensimmäinen varsinainen pelikausi tulee olemaan 2023-24.

Yksi liigan perustajista ja rahoittajista on New Yorkin Yankeesin Hall of Famer pelaaja Mariano Rivera.

Kurikan sopimuksen takan on UIBL:n John Miedreich, joka kerttoi asiats näin: ”Me tuomme baseball pelaajille kokonaan uuden ammattilaispolun ja olemme kokoamassa todella mielenkiintoista uutta liigaa. Konsta Kurikka sopii suunnitelmiimme erittäin hyvin ja hänen tarinansa pesäpallosta ammattilaisbaseballiin on todella mielenkiintoinen. Uskon että yleisömme tulee olemaan todella kiinnostunut hänen kaltaisistaan uusista pelaajista”.

https://www.prnewswire.com/news-releases/united-international-baseball-league-announces-dubai-international-stadium-as-official-venue-for-inaugural-showcase-301607585.html

Manse PP:n Juha Puhtimäki tekee ensiesiintymisensä maajoukkuepaidassa baseball maaottelussa Ruotsia vastaan

Lauantaina 1.10 pelataan kauden päätös, Ruotsi-Suomi baseball maaottelu Tukholmassa Skarpnäckin kentällä.

Suomen kokoonpano on mielenkiintoinen, sillä mukana ovat aloittavana syöttäjänä Australiaan suuntaava Konsta Kurikka ja lisää Superpesisväriä tuo mukaan Manse PP:N Juha Puhtimäki. Puhtimäelle tämä on ensimmäinen maaottelu Suomi paidassa. Näin mies kommentoi tulevaa tapahtumaa aiemmin viikolla: ”Tottakai on hienoa saada mahdollisuus kokeilla omaa osaamistaan tässä pesiksen sukulaislajissa ja vetää Suomi paita päälle kun tällainen mahdollisuus kerran avautui.”

Ottelu lauantaina alkaa klo 12:00 ja Suomen joukkue on seuraavanlainen:

Banjamin Bove

Jose Gonzalez

Akio Huovinen

Mikko Kaijansinkko

Konsta Kurikka

Andres Mena

Matti Nylander

Elmo Pihkala

Mikko Rauhamäki

Ville Saarman

Tommi Toivio

Juha Puhtimäki

Softball naiset kohtaavat Ruotsin uudistetussa kokoonpanossa

Suomen naisten softball maajoukkue ottaa mittaa Ruotsista huomattavasti uudistuneella kokoonpanolla, kuin millä joukkue pelasi kesän EM-kisoissa Barcelonassa. Tähän on 2 syytä eli 1) Nyt eivät pesäpallon sarjaohjelmat estä Superpesis pelaajien osanottoa ja 2) Joukkueen päävalmentaja Upi Antikainen haluaa kokeilla mahdollisimman suurta määrää pelaajia ja antaa heille näyttömahdollisuuden.

Suomi kohtaa Ruotsin lauantaina klo 12:00 Tukholman Skarpnäckissä seuraavalla kokoonpanolla.

Aino-Kaisa Mantere

Anni Mäntylä

Elise Lähdemäki

Ella Suominen

Ellen Kentala

Erica Martin

Evelyn Suoja Valbonetti

Hertta Turja

Iida Mäki

Jessika Syrjälä

Johanna Moisander

Minea Mäkiviita

Netta Piirainen

Oona Rantomaa

Salli Palola

Tiia Rinkinen

Tilda Palola

Vilma Marttala

 

Lisätietoja:        Jukka Ropponen 0400 423 910