Valitse sivu

Artikkeli kertoo suunnitelmista, jotka tähtäävät lajien (pesäpallo, baseball ja softball) yhteisen harrastajamäärän kasvattamiseen sekä siihen kuinka yhdistämällä voimat saman liiton alle pystymme nyt vastaamaan paremmin olympiakomitean avustettaville liitoille asettamiin tavoitteisiin.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan WBSC:N sivuilta

WBSC huomioi myös, kuinka yhdessä lajit pystyvät huomioimaan paremmin trendit kuten kaupungistuminen, kasvavan monikansallisuuden ja suomenkin jatkuvan kansainvälistymisen.

Nyt kun harrastajille on jatkossa tarjota pelaajapolku maajoukkuetasolta aina ammattilaisuuteen ulkomailla saakka, pystymme me kilpailemaan entistä paremmin muiden lajien kanssa nuorista harrastajista.

Uutena lajina kouluille Suomeen lanseerattava Baseball5 on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikki lajimme tulevat saamaan hyötyä yhteistyöstä. Tämä helppo uutuuslaji sopii pelattavaksi koulun pihalla, jumppasalissa jne eikä siihen tarvita kuin pallo. Baseball5:n kautta saamme varmasti lisää harrastajia niin pesis kuin myös baseball ja softball joukkueisiin tulevaisuudessa.

Maailman liiton puheenjohtaja Riccardo Fraccari (IT) on erittäin kiinnostunut Suomen kehityksestä ja mahdollisuuksista kuin myös itse pesäpallosta pelinä. Tulevan kesän elokuussa onkin suunnitteilla puheenjohtajan vierailu Suomeen ja seuraamaan Superpesis sekä baseball tapahtumia yhdessä liiton johdon kanssa.