Pesäkarhut, Pori - Vuokatin Veto: Tylsyttääkö Veto tilastovoittajat?

Uutiset

Pesäkarhut, Pori - Vuokatin Veto: Tylsyttääkö Veto tilastovoittajat?14.8.2013 klo 11:00

Pesäkarhut nappasivat jokaisen mahdollisen tilaston voiton runkosarjan osalta ja etenijätilastossa peräti kolme ensimmäistä naista löytyi punanuttujen riveistä. Porissa janotaan menestymistä, sillä viimeisestä mestaruudesta on vierähtänyt jo yli 10 vuotta. Kainuussa sen sijaan on totuttu menestymään syksyllä etenkin miesten puolella, mutta myös Veto pelasi viime kaudella parhaat pelinsä juurikin syksyllä nousten Superpesikseen täksi kaudeksi.

Pesäkarhut, Pori (2.) – Vuokatin Veto (7.)

Kauden keskinäiset kohtaamiset:
Pe 17.5 Pori-Vuokatti 2-0 (10-3, 6-0)
Su 11.8 Vuokatti-Pori 0-2 (2-8, 0-7)

Puolivälierien ohjelma:
Ke 14.8. Pori-Vuokatti 18.00
La 17.8. Vuokatti-Pori 16.00
Su 18.8. Pori-Vuokatti 17.30
Ti 20.8. Vuokatti-Pori 17.30 (Tarvittaessa)
To 22.8. Pori-Vuokatti 17.30 (Tarvittaessa)

Pesäkarhut, Pori:
Paras lyöjä: Hanna Itävalo 4+62 (1.)
Paras etenijä: Milla Lindström 54 (1.)
Paras kärkilyöjä: Carita Toiviainen 176 (1.)
Lukkari: Kaisa Salmela

Vuokatin Veto:
Paras lyöjä: Nita Keskitalo 3+31 (13.)
Paras etenijä: Essi Kylli 24 (12.)
Paras kärkilyöjä: Leena Sippola 107 (22.)
Lukkari: Linda Kukkohovi

MARKO HOVI, PESÄKARHUT, PORI

Miten Pesäkarhujen runkosarja sujui?
Kyllähän se pitkälti meni sen käsikirjoituksen mukaan, mitä jo talvella suunniteltiin. Tarkoituksena oli parantaa peliä jatkuvasti runkosarjan loppua kohti ja siinä onnistuttiin. Etenkin heinäkuun alusta tähän päivään on vallinut selkeä nousujohteisuus tekemisessä ja on menty eteenpäin. Tällä hetkellä on vissiin kymmenenen voittoa napattu putkeen. Hyvin ollaan sen eteen pelattu sekä sisällä että ulkona. 9½ lienee oikea arvosana joukkueelle, sillä aivan täyttä kymppiä ei runkosarjan kakkoselle voi antaa. Oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa, kun peli on kehittynyt. Tällä hetkellä näyttää hyvältä.


Millaista puolivälieräsarjaa odotat?
En missään nimessä helppoa ainakaan. Vuokatti on pelannut tällä tulokaskaudellaan jo todella hyvin. Odotan omalta joukkueelta kuitenkin tätä jo nähtyä taisteluilmettä, joka on miellyttäny omaa silmääni ja varmasti katsojiakin.

Minkälainen vastustaja Vuokatti on?
Sotkamolaista pesistähän hekin pelaavat. Varmasti ovat joitakin elementtäjä saaneet omaan peliinsä miesten puolelta. Heiltä täytyy nostaa esiin Essi Kylli ja Leena Sippola, joita vastaan meidän täytyy pärjätä ja olla erityisen huolellisia.

Ketä Pesäkarhujen pelaajaa kannattaa tässä sarjassa seurata?
Meillä on paljon vahvoja, hyviä pelaajia, joiden suhteen roolitus on kyllä onnistunut erinomaisesti. Sopivat tehtävät ovat ruokkineet pelaajien itseluottamusta ja on saatu paljon onnistumisia. Sen takia peli on pyörinyt ja noita tilastovoittojakin tuli joukkueeseen. Hienoja meriittejä pelaajille, mutta nyt alkavat kokonaan uudet pelit ja keskittyminen on sataprosenttisesti vain niihin. Menneitä ei auta muistella.

NIINA SIPPOLA, VUOKATIN VETO

Miten Vedon runkosarja sujui?
Kokonaisuutena täytyy kyllä tosissaan onnellinen olla, että näihin pudotuspeleihin päästiin, mikä kyllä olikin tavoite. Nuorelta ja kokemattomalta nousijajoukkueelta uskomaton suoritus! Nyt kun monella on takana ensimmäinen runkosarjakausi Naisten Superpesistä niin jälleen on edessä uusi maailma. Vain kolmella on entuudestaan näistä peleistä kokemusta.Jos tavoitetta ajatellaan, niin kausi on tähän mennessä ollut täysi kymppi, mutta pelin kannalta pitää olla sen verran kriittinen, että en kasia enempää lähde joukkueelleni antamaan. Vielä oli havaittavissa sellaista tyypillistä kokemattoman joukkueen heilumista eli ei vain osattu tappaa peliä oikeissa paikoissa. Ne virheet vähenevät varmasti kuitenkin jo ensi kaudeksi.

Millaista puolivälieräsarjaa odotat?

Onhan se Pori selkeä ennakkosuosikki tähän sarjaan. Ovat Lapuan ykköshaastajia mestaruuskamppailussa, mutta kyllä me kovasti lähdetään laittamaan kampoihin, etteivät pääse kävelemään sinne finaaleihin asti.

Minkälainen vastustaja Pesäkarhut on?
Sellainen kova, rutinoitunut ja kokenut. Ehkä Suomen nopein kärkikolmikko, jota on kotiin iskemässä kiitettävän kovaa lyövä jokerikolmikko. Kaisa Salmela vielä ulkopelissä metkuinensa niin eipä paljoa parempi porukka voisi olla kasassa heillä.

Ketä Vedon pelaajaa kannattaa tässä sarjassa seurata?
Kyllä meidän kärjen täytyy sisäpelissä onnistua, jotta pystytään Pori tosissaan haastaamaan. Ulkopelin osalta ei nyt pysty mitenkään yksittäisiä pelaajia nimeämään, mutta selvää on, että ilmaiseksi kukaan ei saa juoksuja Pesäkarhuille antaa.

LUE LISÄÄ!

- Syksyn Huumaa
***
- Viinijärven Urheilijat - Turku-Pesis: Kaksi pettynyttä putoamiskarsintoja pakenemassa
- Lapuan Virkiä - Vihdin Pallo: Ei kahta ilman kolmatta?

¨