Lukkarit kysyttyjä: Ville-Veikko Olli Koskenkorvalle, Matias Hangasmaa Haminaan

Puheenjohtaja Jani Karvonen toivotti Ville-Veikko Ollin tervetulleeksi Koskenkorvalle. Kuva: Koskenkorvan Urheilijat.

Uutiset

Lukkarit kysyttyjä: Ville-Veikko Olli Koskenkorvalle, Matias Hangasmaa Haminaan11.9.2017

Koskenkorvan Urheilijat on tiedottanut tulevan kauden joukkueestaan. Uutena kasvona Koskenkorvalle siirtyy Kankaanpäästä Eurajoen Veikkojen kasvatti Ville-Veikko Olli, jonka isän sukujuuret löytyvät 10 kilometrin päästä Koskenkorvan pesäpallostadionilta, Ilmajoen Huissilta.

Päättyneellä kaudella Ollin saldo 32 runkosarjaottelussa oli 0+28 lyötyä ja 10 tuotua juoksua sekä 93 kärkilyöntiä. Superpesiksen vuoden tulokas 2014 palkittiin kentän parhaana B-poikien Itä-Lännessä 2014 ja A-poikien Itä-Lännessä 2015.

Koskenkorva on lisäksi kiinnittänyt tärkeitä avainpelaajia riveihinsä. Joukkueessa jatkavat lukkari Juho Hakomäki sekä linjapelaajat Tuomas Tuohisaari ja 2+1-malliseen sopimukseen nimensä rustannut Anttoni Jakobsson.

Pesäpallojaoston puheenjohtajan Timo Rannan mukaan vaihtuvuuttakin on luvassa.

– Seuran solmimat aikaisemmat pidemmät sopimukset päättyivät usean pelaajan osalta tähän kauteen ja pääsemme kasaamaan joukkuetta nyt ensimmäistä kertaa puhtaalta pöydältä. Tulemme luomaan uuden edustusjoukkueen rungon omista ja lähialueen nuorista lupaavista pelaajista. Tähän runkoon lisäämme muutaman kokeneemman pelaajan täsmähankintoina.

– Pelinjohtokuviot kokonaisuudessaan selkiytyvät tulevan viikon aikana. Tällä strategialla uskomme taistelevan ensi vuonna pudotuspelipaikasta ja lähivuosina myös mitaleista.

Satakunnasta liikennettä Etelä-Pohjanmaalle

Yksi varma lähtijä Koskenkorvan joukkueesta on Antti Pukkinen, joka pukee ylleen Alajärven Ankkureiden peliasun.

– Pesisuran jatkumiselle oli oikeastaan elinehto se, että jotain uutta virtaa ja virikettä pitää saada. Ankkurien tarjous oli mielenkiintoinen ja Seinäjoella asuvana kulkeminenkin onnistuu hyvin. Kauemmaksi ei ollut hinkua lähteäkään, Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti Pukkinen sanoi.

Ulvilalaislähtöinen Rami Mäkinen saa vierelleen toisen Pesä-Veikkojen kasvatin, kun Kankaanpäässä päättyneen kauden pelannut Valtteri Kleemola jatkaa uraansa Alajärvellä.

– Itsellä on kova halu mennä uralla eteenpäin ja kehittyä pelaajana. Uskon, että Ankkureissa on mahdollista ottaa pari askelta ylöspäin. Aki Oravan kanssa on keskusteltu paljon pesäpallosta ja hän on myös yksi tekijä siirron takana. Lisäksi Ankkureissa on paljon tuttuja pelaajia, kuten Rami Mäkinen ja Ville Väliaho, Kleemola totesi.

Kolmivuotisen sopimuksen marraskuussa 2016 allekirjoittanut kuusinkertainen Itä-Länsi-pelaaja Orava pitää Kleemolaa kovan luokan hankintana.

– Valtteri on meiltä todellinen kaappaus. Hän on haastavimpia välimiehiä lyöjän vinkkelistä katsottuna – liikkuva ja rohkea. Ja eihän joukkueessa koskaan liikaa vasemmalta lyöviä ole. Onhan tuolla sisäpelin osaltakin vielä paljon piilossa, jota päästään kutkuttelemaan ulos.

Matias Hangasmaa sarjanousijan riveihin

Superpesiksen noussut Haminan Palloilijat teki mielenkiintoisen värväyksen, kun helsinkiläisen Roihun kasvatti Matias Hangasmaa pukee ylleen oranssin paidan ensi kaudella. Sopimus on kaksivuotinen.

Hangasmaa pelasi viime kaudella Ykköspesiksestä pudonneen Jyväskylän Lohen joukkueessa, josta siirtyy Haminaan toinenkin uusi kasvo. Etukenttäpelaaja Joni Lehikoinen, 18, on Tohmajärven Pompun kasvatti, joka on lainapapereilla Haminan käytettävissä koko kauden.

Aiheesta lisää

Matti Iivarinen päätti monivuotisen urakkansa Alajärvellä

Koskenkorvan Urheilijoiden kotisivut

Matias Hangasmaa Haminan Palloilijoiden lukkariksi

¨