Tähtipelaaja: Perttu Ruuska, Vimpelin Veto

Kuva: Erkki Hautaviita

Uutiset

Tähtipelaaja: Perttu Ruuska, Vimpelin Veto14.7.2017

Halsuan Toivon kasvatti ei nuoresta iästään huolimatta enää esittelyjä kaipaa. Teot puhuvat puolestaan – mies valittiin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Miesten Itä-Länteen, josta hän nappasi heti Lännen ykköspalkinnon.

Paras peliominaisuutesi?
Tietenkin se sisäpelin puolelle menee ja lyöminen. Minulla on rohkeutta lyöntiratkaisuissani ja uskallan yrittää monenlaisiakin lyöntejä eri paikoissa menemättä pieneksi.

Kauden paras oma suorituksesi?
Miesten Itä-Lännessä toisen jakson ratkaissut kolmosluukkuveto tulee ainakin nyt ensimmäisenä mieleen.

Mikä taktiikka erottaa joukkueenne muista?
Fyysisyys tuo meille kilpailuetua ja esimerkiksi Kanalan Mikko on hyvä esimerkki kaverista, joka lyö, juoksee ja heittää lujaa. Sisäpeliarsenaalimme mahdollistaa sisäpelin pelaamisen monella eri tavalla ja monipuolisesti.

Mikä joukkue on pahin vastustajanne ja miksi?
Varmaan nämä kaikki muut kärkijoukkueet; Sotkamo, Kouvola ja Joensuu. JoMa on nyt tällä kaudella ollut pahin, kun olemme heille kahdesti niukasti hävinneet. Heillä on jo monta vuotta ollut kova porukka, jonka runko on pysynyt samana. Iiro Kuosan mukaan tulo vahvisti entisestään heidän ulkopeliään, eikä sieltä saa helppoja juoksuja. Sisäpelissä Juha Niemi ja Aleksi Rautiainen ovat kovanluokan kotiuttajia.

Millainen pelaaja on Perttu Ruuska?

16-vuotias superlupaus nousi pesiskansan tietouteen viime syksynä, kun hän hyppäsi kesken finaalisarjan mukaan ja iski tärkeitä juoksuja Sotkamoa vastaan. Syksyllä edessä on muutto Halsualta Vimpeliin, jossa odottaa pesäpallolukio.

Viime vuonna B-poikien Itä-Lännessä jäit kokonaan ilman kärkilyöntionnistumisia ja nyt Imatralla miesten ottelussa vastasit kaikista Lännen juoksuista pelaten sataprosenttisen pelin. Voitaneen sanoa, että vuodessa on tapahtunut kehitystä?
No aika yksittäisistä peleistähän noissa on kyse ja päivänvire ratkaisee. Totta kai kehitystä on tullut, mutta turha noita on verrata toisiinsa. Silloin oli huonompi päivä ja nyt vähän parempi. Imatralla oli mahtavaa pelata ja aina se on itselläni ollut tavoitteena, että Miesten Itä-Länteen pääsisi. Nyt se toteutui yli 5000 katsojan edessä, joten mikäs sen hienompaa.

Uskotko Miesten Itä-Lännen ja siellä pokatun Lännen ykköspalkinnon olevan kovaa valuuttaa Oulun nuorisoleirin discossa?
Sitä en tiedä, sen näkee sitten!

Olet vasta 16-vuotias, mutta pystyt jo nyt olemaan käänteentekevä pelaaja Superpesiksessä, vaikka parhaat pelivuotesi ovat vasta todennäköisesti kymmenen vuoden päässä. Miten sinut voi silloin pysäyttää, jos se ei nytkään aina onnistu?
Enpä tuosta käänteentekevyydestä tiedä. Jos katsoo meidän rosteria, niin kyllähän siellä vastuu on eri miehillä. Sen näkee sitten 10 vuoden päästä, missä silloin ollaan.

Kun pelaat omanikäisissä, suhtautuvatko vastustajasi sinuun mitenkään eri tavalla?
Toukokuun alussa pelasin yhden C-poikien pelin, mutta seuraavat ovat vasta leirillä. Ehkä ulkopelit yrittävät ottaa minut hieman tarkemmin, mutta ei varmaan sen enempää. Rajoja suojellaan enemmän kuin muilla lyöjillä ja vastassa on astetta syvempi ulkopelikuvio.

Viikon Matsi: Vimpelin Veto – Pattijoen Urheilijat, Raahe, perjantaina 18.00, Ruutu Urheilu

Vimpelin ja Pattijoen taistot ovat perinteisesti olleet tasaisia ja joukkueet ovat kohdanneet usein pudotuspeleissä. Onko keltamustista yllättämään hallitseva mestari Saarikentällä?

Ketä/Mitä kannattaa seurata Viikon Matsissa:
Varmaankin lukkareita. Janne Heimonen ja Topi Kosonen kuuluvat molemmat sarjan parhaimmistoon omalla pelipaikallaan, joten luvassa saattaa olla heidän kaksintaistelunsa.

Missä piilevät Viikon Matsin vastustajan heikkoudet?
Onhan Pattijoki liikenteessä aika kapealla materiaalilla. Heidän ykköskärkensä on kova, mutta peräpäähän ei liitä enää niin paljoa laatua. Kun saamme ulkopelissä heidän ykköskärkensä kiinni, niin meidän sisäpelivoimalla pitäisi kyllä syntyä riittävä määrä juoksuja.

Kysymys edelliseltä tähtipelaajalta: Millä miettein lähdet Oulun nuorisoleirille? (Pekka Hepokangas, Oulun Lippo Pesis)
Mukavahan sitä on lähteä pelaamaan viimeistä leiriä ja kokemaan viimeistä kertaa leiritunnelmaa. Monesti on mukana oltu ja leiriaika on nyt sitten tämän kesän jälkeen takanapäin ja uudet haasteet odottavat. Jonkinlaisesta rajapyykistähän sitä tulee tässä nyt kasvettua yli.

Kysymys seuraavalle tähtipelaajalle: (Koskenkorvan Urheilijat)
Kellä on kopissa väsyneimmät vitsit kopissa?

Vimpelin Vedon pelaajakortti
Pesiksen Maailman pelaajakortti

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi

¨