Lipottarilla edessä historiallinen sarja-avaus: ”Kesä alkaa lauantaista”

Oulun Lipottaret voitti ylivoimaisesti naisten Ykköspesiksen runkosarjan viime vuonna ja nousi seurahistoriansa ensimmäiselle kaudelle Superpesikseen. Kuva: Lipottaret.

Uutiset

Lipottarilla edessä historiallinen sarja-avaus: ”Kesä alkaa lauantaista”12.5.2017

Perustamisensa jälkeen Oulun Lipottaret on noussut kahdessa vuodessa suomensarjasta Superpesikseen ja voittanut kaksi B-tyttöjen Suomen mestaruutta. Jyväskylässä perutun ottelun myötä historiaa kirjoitetaan kotikentällä Raksilassa. Lipottaret kohtaa seurahistoriansa ensimmäisessä naisten superpesisottelussa SM-pronssia syksyllä juhlineen Pesäkarhut Porista.

Joukkueen pelaajisto on iältään vain 17-21-vuotiaita. Kapteeni Emilia Linna lukeutuu ryhmän kokeneempaan kaartiin, vaikka ikää on vasta 19 vuotta.

– Meillä on ennakkoluuloton porukka, niin moni ei ole vielä pelannut Superia. Haluamme päästä näyttämään, että nuoretkin osaavat pelata.

– Joukkue on lahjakas, mutta tehnyt myös töitä menestyksen eteen. Pelkkä lahjakkuus ei tällä tasolla enää riitä. Nyt olemme tosi paljon työstäneet sitä, että olemme valmiita pelaamaan aikuisten sarjoissa.

Toukokuu on merkinnyt takatalvea eri puolilla Suomea. Linna kuitenkin uskoo, että ”kesä alkaa lauantaista”.

– Sitä vaan odotetaan, että päästään pelaamaan. Lähtökohdat ovat tosi hyvät. Joukkue on valmistautunut hyvin kauteen ja treenannut paljon.

Aiheesta lisää

Tule mukaan Lipottarien Puistopesikseen!

Forum24.fi: Mestaruus jo vuonna 2019?

Oulu-Lehti: Nuoruuden innolla isompien kimppuun

Antti Vihtkari, Emilia Linna ja Marko Kreus Radio Pookin haastattelussa

Oulun Lipottaret kotisivuillaan

¨