Valitse sivu

34 Pesishippa tarkkuusheittotehtävällä

Mitä tehdään?

Leikitään hippaa merkatulla alueella. Kun hippa saa leikkijän kiinni, siirtyy kiinni jäänyt heittämään tarkkuusheittoja, (esim. sulkapallolla korilevyyn tai tennispallolla seinäpalkkiin). Ennakolta sovitaan, montako osumaa täytyy saada ennen kuin voi palata takaisin hippaleikkiin. Hippa vaihdetaan opettajan toimesta.

Mitä opetan?

Opetan aktiivista toimintaan osallistumista ja ”heittäytymistä” mukaan toimintaan.

Mitä ohjeita?

Korostan jatkuvaa liikettä hippaleikissä. Heittämisessä näytän kyynärpää ylhäällä rentoja heittoja yläviistoon ja vaadin sitä myös tarkkuusheittotehtävässä.

Mitä havainnoin?

Oppilaiden aktiivisuutta ja heittotekniikkaa.

Milloin sujuu?

Useampi oppilas haluaa olla hippana, hipat saavat kiinni eri oppilaita sekä heittämisessä tulee onnistumisia.

Milloin ei suju?

Oppilaat seisovat, hippa ei saa ketään kiinni, heittotehtävä on liian hankala ja osa oppilaista ”jumittuu” tarkkuusheittopaikalle.

Miten lisään aktiivisuutta?

Teen pienryhmiä 8- 10 /oppilasta hippaleikissä. Pienennän hipassa leikkialuetta tai lisään hippoja. Lisään tarkkuusheiton suorituspaikkoja.

Milloin tulee onnistumisia?

Hipassa alue on sopiva ryhmäkokoon nähden. Tarkkuusheiton maali on riittävän iso oppilaiden taitotasoon nähden.

Miten toistoja?

Vaadin tarkkuusheittopaikalla useampia onnistumisia ennen kuin pääsee takaisin leikkiin, jolloin hipoilla on aito mahdollisuus saada kaikki kiinni.

Miten eriytän?

Muodostan tarvittaessa kaksi eri hippaleikkiä. Käytän erilaisia tarkkuusheittopaikkoja, joista oppilas voi valita tasolleen sopivan. Annan oppilaille seuraamistehtäviä, miten heitot onnistuvat. Onko kyynärpää ylhäällä?

Miten vaihtelua?

Hipassa vaihdetaan liikkumistapaa (yhdellä jalalla hyppien, kävellen, kontaten tms.). Heittotehtävä täytyy suorittaa heikommalla kädellä.

Tavoite:

Heittäminen ja suunnanmuutokset

 

Tila:

 

Välineet:

Pehmopalloja 5 kpl, tarkkuusheittoon tennispalloja /sulkapalloja 10-20 kpl