Seurat voivat nyt sopia tuomarikoulutuksista alueensa tuomarikouluttajien kanssa. D-,E- ja N-tason tuomarikortin saadakseen tulee tuomarin tuttuun tapaan käydä tuomarikoulutuksessa ja lunastaa tuomarikortti. Seuroille lähetetään vielä tarkat erilliset ohjeet korttien hankkimisesta, ja niitä voi tarvittaessa kysyä oman alueensa aluevastaavalta.

Tuomaritoimintaan mukaan lähteminen tuo paljon lisää pesiskesään uusien kokemusten ja ystävien merkeissä. Lisäksi pelien viheltäminen on oiva tapa kehittää näkökulmiaan myös pelaajana ja ansaita kesärahaa. S-tason tuomari ja Pohjoisen alueen tuomarikouluttaja Joona Korpela kehottaa kaikkia harkitsevia mukaan toimintaan.

Tuomarihommista saa paljon kokemuksia leireiltä ja peleistä, sillä joka matsista oppii uutta, kun menee viheltämään. Tuomarina saa olla lajin parissa vähän eri kulmasta, joten tervetuloa koulutuksiin, Korpela kommentoi.

Sarjapelien lisäksi tuomareiden kesän kohokohtia ovat alueelliset ja valtakunnalliset leirit. Tuomari-ilmoittautumiset alueleireille alkavat 4.2. ja valtakunnallisille leireille 1.4.

Leirit ovat paras paikka oppia uutta, sillä siellä on tarkkailijoita auttamassa. Lisäksi leireillä voi ystävystyä ja verkostoitua muiden tuomareiden kanssa, Korpela päättää.

Tuomariksi kesälle 2024 pähkinänkuoressa:

  • Seuran tuomarivastaava sopii alueen tuomarikouluttajan kanssa koulutuksen aikavälille 1.2.-30.4. Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 8 (mikäli vähemmän, sovi yhteinen koulutus lähiseuran kanssa).
  • Tuomarikoulutukseen osallistuvat ilmoittautuvat koulutukseen seurakohtaisen linkin kautta Suomisportissa (päivittyvät alueiden tuomaritoiminnan sivuille: Etelä, Itä, Länsi, Pohjoinen).
  • Koulutuksen jälkeen seuran tuomarivastaava saa aluevastaavalta listan, josta löytyvät tuomarikoulutuksen käyneet.
  • Seura (tai tuomarit itse) lunastavat kortin aluekohtaisen linkin kautta Suomisportista (linkkilista lähetetään seuroille) – Huomioithan, että tuomarikortin voi lunastaa vain henkilölle, jolla on voimassa oleva lisenssi.
  • Kortin lunastuksen jälkeen se näkyy henkilön Suomisport-tilillä (tai applikaatiossa). Kortti toimii vapaakorttina kaikkien PPL:n sarjojen runkosarjan otteluihin.

Maanantaina 19.2. kello 17.00 järjestetään tuomarivastaavien yhteinen Teams. Kutsut tästä lähtevät lähiaikoina seuroille.

Lisätietoja voit kysyä oman alueesi aluevastaavalta:

Etelä, Marko Heikkinen / marko.heikkinen@pesis.fi / 040 560 0440
Itä, Pirjo Mäkelä / pirjo.makela@pesis.fi / 040 744 4511
Länsi, Anna Tuomola / anna.tuomola@pesis.fi / 040 774 7728
Pohjoinen, Akseli Wiik / akseli.wiik@pesis.fi / 040 833 4490