Pesäpallon kautta aikain ensimmäinen World Cup -turnaus pelattiin Helsingin Kaisaniemessä 1992.

Intia ja Yhdysvallat osallistuivat ensimmäiseen pesäpallon World Cup -turnaukseensa Turussa 2017. Kaksi vuotta myöhemmin intialaiset saivat kunnian olla ensi kertaa järjestämässä turnausta, joka pelattiin Punen miljoonakaupungissa. Uusina maina turnaukseen osallistuivat Bangladesh ja Nepal.

– Suomen kansallispelillä pesäpallolla on nykyään yhä vahvempi globaali ulottuvuus. Seuraava World Cup -turnaus päätettiin siirtää eri maille tehdyn kyselyn perusteella vuoteen 2023, jotta osallistuminen World Cup -turnaukseen olisi kaikille kiinnostuneille mahdollista. Mannertenväliseen matkailuun liittyy yhä epävarmuustekijöitä ja kaukomatkojen suunnittelu olisi pitänyt aloittaa hyvissä ajoin, Antti Kallio Pesäpalloliitosta kertoo.

– Australia on osallistunut kaikkiin kymmeneen World Cup -turnaukseen turnaushistorian aikana. Olisi sääli, jos he eivät tällä kertaa pääsisi mukaan matkustusrajoitusten vuoksi, Kallio lisää.

Pesäpalloyhteisö viettää 100-vuotisjuhlavuottaan 2022. Juhlavuoden World Cup -turnaus pysyy ohjelmassa, mutta siirtyy pelattavaksi vuonna 2023.