Ilmoittautumislomakkeelle lisätään tieto, jos kyseisellä leirillä joukkue- ja tuomarimaksun maksaminen ei vielä sunnuntaina onnistu. Ensimmäisten kahden tunnin aikana (kello 12–14) ilmoittautumisia otetaan vastaan ainoastaan joukkueilta, jotka kuuluvat samaan alueeseen leiriä järjestävän seuran kanssa. Mikäli tilaa on, kaikkien alueiden joukkueet voivat ilmoittautua mille tahansa leirille kello 14 alkaen.

Ennakkomaksu on nykyisin joukkue- ja tuomarimaksu (100 €), joka yllä mainittua poikkeusta lukuun ottamatta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Verkkopankkien maksulinkit ovat aktiivisia 30 minuuttia ilmoittautumislomakkeen täyttämisestä ja lähettämisestä. Järjestelmään kirjautunut henkilö saa tiedot myös sähköpostiinsa (tarkistathan tarvittaessa roskapostikansion), josta ne voi välittää esimerkiksi taloudenhoitajalle. Jokaiseen leirien maksusuoritukseen lisätään transaktiomaksu 0,35 €.

Leirin täyttyessä ilmoittautumisjärjestyksen määrittää verkkolomakkeen täyttäminen ja lähettäminen järjestelmään. Tämän lisäksi ilmoittautumisen vahvistava joukkue- ja tuomarimaksu tulee olla maksettuna 30 minuutin sisään (pl. yllä mainittu poikkeus). Jos maksua ei määräajassa ehdi maksaa, järjestelmä peruuttaa ilmoittautumisen ja se on tehtävä kokonaan uudestaan.

Leirin täyttyessä viimeistä paikkaa myöten joukkue voi tämän jälkeen ilmoittautua varapaikalle erillisellä lomakkeella. Leiriorganisaatio selvittää mahdollisuuden lisäpaikkoihin ja tiedottaa joukkuetta viikon sisällä tilanteesta.

Leiri-ilmoittautumisen suhteen kannattaa olla nopea, sillä ainakin osan leireistä odotetaan täyttyvän vinhaa vauhtia. Lisäksi Pohjoisella alueella leirejä on vain kaksi entisen kolmen sijaan. Toisaalta joukkueen mahdollisuus osallistua leirille on hyvä selvittää ennen ilmoittautumista eikä ylimääräisiä joukkueita kannata ilmoittaa leireille. Olethan erityisen tarkkana, että valitset oikean leirin. Sarjavalinta pystytään jälkikäteen muuttamaan, mutta leirikohtainen ilmoittautuminen on sitova. Peruutusmaksun suuruus on ensimmäisessä vaiheessa joukkue- ja tuomarimaksu kaksinkertaisena (200 €) sekä toisessa vaiheessa joukkue- ja tuomarimaksu nelinkertaisena (400 €).

Alueleirien ilmoittautumisohjeet ja ilmoittautumisehdot löytyvät kokonaisuudessaan leirisivuilta.