Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon. Sastamalan Kumuri perustettiin kaupungin omaksi pesäpallon erikoisseuraksi syyskuussa 2018. Nyt joukkueita on jo useita niin eri sarjoissa, leireillä kuin harrastepuolella ja lisenssejä liki 130.

Uuden kentän avajaisissa pidettiin juhlapuheita, joissa ansaitun kiitoksen saivat seuran aktiivit ja vapaaehtoistoimijat. Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen toi kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Antti Lepistö ja Kumurin puolesta avaussanat lausui seuran puheenjohtaja Sami Ristimäki. Nauhan leikkauksesta vastasi kaupungin liikuntapaikkamestari Jari Aho avustajinaan Pesäpalloliiton seurakehittäjä Mika Mikola ja aktiivitoimija Tiina Laaninen Kumurista.

All stars -ottelussa noin 250 katsojaa saivat nähdä julkkistuttujen edesottamuksia pesäpallokentällä. Mm. Maajussille morsian -ohjelmasta tutut Kalle Hanhijärvi ja Niina Wunsch, Koko Suomi leipoo -finalisti Ulla Pyymäki sekä lentopallolegendat Mikko Esko ja Olli Kunnari näyttivät pesäpallo-osaamistaan lajin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kun Sastamalasta on kyse, paikan päälle saapui tietysti Mauri Kunnaksen luoma suosittu hahmo Herra Hakkarainen.

Kumurista löytyy pesäpallo-osaamista jo niin paljon, ettei All Stars -ottelussa jäänyt yllätykselle sijaa. Sastamalan joukkue sai kokea Kumurin pelaajien taidot kärsien tappion lukemin 2-7.

Lisätietoa Sastamalan Kumurin toiminnasta ja tunnelmia avajaishumusta löytyy seuran nettisivuilta.