HP:n 12 ottelun mittainen raskas viikko päättyi juhlahumuun. Jatkopaikka piti hakea puolivälieristä, kun alkulohkon toisessa ottelussa Kempeleen Kiri oli parempi.

– Turnauksen alussa meillä oli vähän ulkopelin kanssa haasteita, 3-4 ensimmäisessä pelissä emme olleet räpylässä niin hyviä, mutta sen jälkeen ulkopeli oli aivan mahtavaa. Ulkopeli oli kivijalka, johon tämän mestaruuden perustimme, totesi pelinjohtaja Marko Hovi.

Mira Heikkilä ja Vilma Tuutti olivat koko leirin tehotilaston kärkinimiä. Hovi antaa kuitenkin suurimman arvon koko joukkueen tekemiselle.

– Iso joukkue isolla J:llä. Henki on joukkueessa valtavan hyvä ja yhteenkuuluvuuden tunne läsnä koko ajan. Pelaajat ovat yhdessä tehneet työtä menestykseen eteen monta vuotta.

– Peli parani koko ajan turnauksen edetessä ja itseluottamus nousi. Pelaajat tämän tekivät ja valmistautuivat peleihin hyvin. Kiva oli olla mukana matkassa

Haminan Palloilijoiden naisten edustusjoukkue on Ykköspesiksen etelälohkon kärjessä. Juniorimenestys lupaa hyvää myös tuleville vuosille.

– Tämä vuosi on ollut muutenkin mahtava. D-tytöille pronssia, E-tytöille hopeaa ja nyt C-tytöille kultaa. Meillä on hyviä junioreita – juniorit ovat tämän jutun kivijalka ja antavat uskoa siihen, että asioita tehdään oikein, Hovi päättää.

C-tyttöjen SM-hopeaa vei Pesäkarhut Porista ja SM-pronssia suuren kotiyleisön iloksi Seinäjoen Maila-Jussit.

Joensuun Maila voittamaton – seurahistorian ensimmäinen juniorimestaruus

Poikien mestaruudesta pelasivat kaksi loppuottelua ennen voittamatonta joukkuetta. Joensuun Mailaa ei juhlavuoden Nuorisoleirillä pystynyt yksikään joukkue kukistamaan, mikä tarkoitti ansaittua Suomen mestaruutta. Se on seuralle jälleen yksi virstanpylväs, kautta aikain ensimmäinen junioripuolen kultamitali.

JoMan ylivoimasta kertoo jäätävä juoksuero 11 otteluun, 174-18. Ulkopeli oli rautaa myös loppuottelussa ensimmäisen vuoroparin jälkeen ja riisui Jymyn aseista. Avausjakson viimeinen niitti nähtiin kolmannen aloittavalla. JoMa käänsi tiukat tilanteet edukseen ja Tomi Liuski iski päälle 1+2 juoksua tuottaneen läpilyönnin.

Joensuun Mailan C-pojat voittivat kaikki ottelunsa Seinäjoen Nuorisoleirillä. Kuva: Iida Hakala

Toiselle jaksolle molemmat joukkueet tarkensivat vielä napsun ulkopeliään. Kentässä oli tilaa vain hyville lyönneille, jollaisia JoMan Tuomas Kujanen esitti jaksoon kaksi ja Jymyn Samuel Huotari yhden. JoMa pääsi johtoasemassa hallitsemaan peliä eikä antanut vastustajansa yllättää.

Joensuun Maila voitti E-poikien leirihopeaa 2018 ja -pronssia tänä vuonna. Nyt seuran C-poikajoukkue valloitti seurahistoriallisen Suomen mestaruuden. Sotkamon Jymy voitti SM-hopeaa ja Kouvolan Pallonlyöjät -pronssia.

C-poikien SM-kultaa: Joensuun Maila

Kalle Antikainen; Onni Hirvonen; Tuomas Kujanen; Osku Kylmä; Tomi Liuski; Elmeri Lonkainen; Luukas Niskanen; Joona Niva; Ukko Schroderus; Sulo-Veikko Varonen; Eetu Venäläinen; Mikael Virkkala. Tuomo Schroderus (pj); Matti Härkönen (2. pj)

C-tyttöjen SM-kultaa: Haminan Palloilijat

Mira Heikkilä; Inka Hovi; Riia Lappalainen; Milla Nakari; Nea Nurmela; Emmi Oleander; Pihla Paasi; Pinja Pasi; Anni Pärtty; Nella Sarnikorpi; Reea Toikka; Vilma Tuutti; Senni Viitanen. Marko Hovi (pj); Jussi Toikka (2. pj)

C-poikien SM-hopeaa: Sotkamon Jymy

Olavi Arffman; Eero Heikkinen; Reino Heikkinen; Matias Huotari; Samuel Huotari; Aku Kemppainen; Tuomas Kemppainen; Pyry Kohonen; Vincent Kontturi; Matias Lindeman; Atte Pelkonen; Juho Sirviö; Samu Sorola; Petteri Timonen (pj); Timo Heikkinen (2. pj)

C-tyttöjen SM-hopeaa: Pesäkarhut, Pori

Lotta Hartikainen; Aada Heikkilä; Ada Huikkala; Vilma Kivioja; Elsa Koskinen; Emmi Lampinen; Nea Lehti; Liina Löytökorpi; Alisa Mansikka; Enni Paatero; Anna Palmroth; Etti Saarni. Miia Vaherluoto (pj); Aki Heikkilä (2. pj)

C-poikien SM-pronssia: Kouvolan Pallonlyöjät

Aaron Honkanen; Jali Hyttinen; Aatu Järvinen; Matias Lindfors; Joonas Mäkelä; Verneri Niilo-Rämä; Arttu Pihkala; Akseli Pitkänen; Elias Sauvala; Kristian Stenstrand; Lauri Suorsa; Arttu Töyry. Juuso Ilander (pj); Jere Pelkonen (2. pj)

C-tyttöjen SM-pronssia: Seinäjoen Maila-Jussit

Anni Hautaniemi; Olivia Kataja; Emmi Kivimäki; Elise Latomäki; Kaisa Lähdemäki; Minttu Meriläinen; Matilda Niskakangas; Elle Orell; Juulia Palomäki; Laura Rajala; Tiia Rinkinen; Kaisa Soini; Oona Varjanto. Jussi Järvinen (pj); Sami-Petteri Kivimäki (2. pj)