Perustelluista syystä peluuttamiseen myönnetään erillislupia. Yksittäiselle pelaajalle voidaan anoa poikkeuslupa toisen seuran joukkueessa pelaamiseen tai yli-ikäisyyslupa.

Joukkueen täydentämistä suositellaan erityisesti nuoremmasta ikäluokasta. Jos se ei ole mahdollista, vaihtoehtoja voivat olla lainapelaajien käyttäminen tai yhdistelmäjoukkueen muodostaminen. Lainapelaajan käyttö tapahtuu kahden tai useamman samassa ikäluokassa pelaavan seuran joukkueen välillä. Sama pelaaja ei voi olla lainapelaajana kahdessa peräkkäisessä ottelussa tai turnauksessa.

Ottelukohtaisesti joukkueen kokoonpanossa voi olla maksimissaan neljä erillisluvan saanutta pelaajaa.

– Toivomme, että ratkaisut tehtäisiin pitkäjänteisesti. Lasten ja nuorten toiminnassa tavoitteiden pitäisi olla juniori-ikäluokkien joukkuemenestyksen sijaan pidemmällä tulevaisuudessa. Toivottavasti mahdollisimman moni junioripelaaja olisi kilpatoiminnassa mukana vielä parinkymmenen vuoden päästäkin, Läntisen alueen aluevastaava Maija Viljanen painottaa.

– Erillislupia myönnetään vain perustelluista syistä. Lainapelaaja-säännöllä pyritään mahdollistamaan riittävästi peliaikaa junioripelaajille, mikäli joukkueessa on liikaa pelaajia yhteen joukkueeseen tai liian vähän pelaajia kahteen tai useampaan joukkueeseen. Säännön tarkoitus ei ole lisätä yksittäisen pelaajan pelimäärää, vaan taata kaikille pelaajille peliaikaa, Viljanen sanoo.

Alueiden kilpailumääräykset (pdf) on julkaistu kilpailumääräykset-sivulla.