Joukkueensa parhaana palkittu jokeri-iskijä Martti Viitasalo oli hirmuisessa lyönnissä ratkaisuottelussa ja takoi viisi juoksua tärkeisiin paikkoihin. Lappajärven Veikkojen kasvatti merkkautti tilastoihin seitsemässä pudotuspeliottelussa tehot 1+32=33 lyötyä. Molemmissa pronssiotteluissa Ankkureiden kakkospalkinnon vei vasta 16-vuotias Jami Lassila.

B-poikien Suomen mestaruuden voitti Sotkamon Jymy ja SM-hopeaa Kiteen Pallo -90. Ankkurit vei SM-pronssia vahvasti omista kasvateista koostuvalla joukkueella, jolla on mahdollisuus jatkaa menestyksen tavoittelua ensi kaudella uudistuvassa poikien Superpesiksessä. Seuran edelliset mitalit ovat A-poikien SM-pronssi 2010 ja B-poikien Suomen mestaruus 2008. Ankkureiden C-pojat voittivat leirimestaruuden 2006-2007.

B-poikien SM-pronssia 2019: Alajärven Ankkurit

Tuukka Etula; Lauri Ihamäki; Lassi Keisala; Elmeri Koivusalmi; Jami Lassila; Kasper Mäkelä; Niko Nygård; Joona Peltokangas; Antton Peltomäki; Jere Peltomäki; Vili Siltala; Valtteri Viitasaari; Martti Viitasalo. Eemil Peltomäki (pj); Santeri Särkinen (2. pj).