Sotkamo oli pelin päällä sekä kotikentällään perjantaina että Kiteen Rantakentällä tänään lauantaina. Kitee pääsi ensi kertaa johtoon ratkaisuottelun toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla, kun Miika Timonen kotiutti Elmeri Purmosen ja heti perään Kasperi Kaksosen.

Ratkaisu nähtiin kolmannen aloittavalla. Kiteen ulkokenttä torjui kaksi paloa taululle, mutta tämän jälkeen Ville Vierimaa kotiutti Niko Tuikan ja Jere Heikkinen löi Julius Veittikosken kotiin. Lopusta piti huolen Jymyn ulkopeli. Aapo Komulainen lyöjänä ja Konsta Saaranen tuojana kaunistelivat ottelun loppunumeroiksi 0-2 (4-6, 2-4).

Molempien joukkueiden kausi eteni nousujohtoisesti kohti ratkaisuotteluita. Jymyn Kalle Kuosmanen ansioitui tärkeillä hetkillä ja johti joukkueen kapteenin elkein mestariksi. Ratkaisuottelun ykköspalkinnot pokkasivat kotijoukkueen Elmeri Purmonen ja vieraiden Niko Tuikka.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Pesiskauden huipentuma – tuoreet suomenmestarit! 🎉🎉 #sotkamonjymy #kannustusjoukoissa

Henkilön Tiia ✌ (@tiiasu) jakama julkaisu

Jymyn edellisen Suomen mestaruuden voittivat miehet 2015. B-pojissa seura juhli kirkkainta mitalia tätä ennen viimeksi kaudella 2012.

B-poikien SM-kultaa 2019: Sotkamon Jymy

Jere Heikkinen; Aleksanteri Huotari; Aapo Komulainen; Kalle Kuosmanen; Rasmus Paananen; Konsta Saaranen; Aatu Saastamoinen; Aappo Savikoski; Roni Suontakanen; Petteri Timonen; Valtteri Timonen; Ale Tschesmenski; Niko Tuikka; Julius Veittikoski; Ville Vierimaa. Petri Lindsberg (pj); Saku Komulainen (2. pj).

B-poikien SM-hopeaa 2019: Kiteen Pallo -90

Topi Halttunen; Valtteri Havukainen; Joni Heikkinen; Kasperi Kaksonen; Topias Kaksonen; Ville Ketolainen; Jonne Matikainen; Hanno Mustonen; Hasse Mustonen; Elmeri Purmonen; Markus Ruotsalainen; Miika Timonen; Lassi Vasarainen. Saku Havukainen (pj); Jarno Kaksonen (2. pj).