Ovi Superpesikseen oli jo raollaan Siilinjärven Pesikselle, joka voitti lauantain ottelun Joensuussa. Teemalla vierasvoitto kuitenkin jatkettiin. Tällä kertaa puolestaan Joensuun ulkopeli piti, kun kotijoukkue pääsi painostamaan takatilanteissa.

Avausjakso näytti jo menevän ”Siipettärille” Emmi Julkusen kotiuttaessa Petra Väistölän neljännen aloittavalla. Tasoittavalla vuorollakin tilanteessa 4-3 taululle naulattiin kaksi paloa, kunnes polttoheitto lipsahti kolmospesän ohi ja Reetta Juntunen karkasi kotiin. Perään Laura Rajahalme onnistui lyöntipaikalla ja Hanna Toivanen toi jakson voittojuoksun 4-5.

Toista jaksoa mentiin pitkälle tasatahtia. Siipettäret pääsi takatilanteessa vahvasti painostamaan kolmannen tasoittavalla, mutta Maaret Ahosen lyöjänä ja Johanna Pirskasen tuojana rakentama tasoitusjuoksu 2-2:een jäi vuoron ainoaksi. Neljännessä vuoroparissa juoksuja ei nähty. Joukkueidensa ykköspalkinnon pokanneet lukkarit, Siilinjärven Pirskanen ja Joensuun Niina Härkönen, sotkivat ansiokkaasti vastustajan aikeet sisäpelissä.

Voittajien pelinjohtaja Iivo Parviainen kiitteli omiensa sitkeyttä ja ulkopelin pitävyyttä takatilanteissa.

– Sitkeys oli taas tänään kohdallaan. Eilen SiiPe käänsi pelin aivan toisen jakson lopussa edukseen ja piti sen edun loppuun saakka. Me tehtiin se tänään ensimmäisen jakson tasoittavalla, kun tultiin juoksun takamatkalta ohi.

– Tänään oli tasollisesti parempaa peliä, kuin eilen. Molemmat joukkueet paransivat otettaan etenkin sisäpelin osalta. SiiPe sai hieman enemmän kotiutusyrityksiä, mutta meidän takatilannepelaaminen kesti hyvin, Parviainen totesi seuran nettisivuilla.

Siilinjärven Pesis pelasi naisten Superpesiksessä yhtäjaksoisesti 22 kautta vuosina 1990-2011 ja voitti Suomen mestaruuden 1999. Joensuun Mailan edeltäjä Karjalan Maila oli puolestaan mukana mestaruussarjassa kaudella 1962. Ainakin toinen joukkueista palaa naisten pääsarjatasolle 2020. Ykköspesiksen kolmas ja ratkaiseva loppuottelu pelataan Joensuun Kerubi Stadionilla keskiviikkona 28.8. kello 17. Lisätietoa www.joensuunmaila.fi/naiset.

Siilinjärven Pesiksen otteluraportti | Joensuun Mailan otteluraportti | Tulospalvelu