Viinijärven Urheilijoiden miesten maakuntasarjan joukkue perustettiin viime syksynä, kun seura sai yhteydenoton, jossa haluttiin perustaa miesten maakuntasarjaan uusi joukkue kaudelle 2020. Joukkueen pelaajilla on jo pidemmältä ajalta taustaa eri seurojen joukkueista, mutta uutta, pysyvämpää joukkuetta oli etsitty lähempää pelaajien elämää. Suurin osa oli pelannut lähikuntien miesten joukkueissa sekä juniorisarjoissa, mutta osa oli pelannut muun muassa Rovaniemellä ja Nurmeksessa.

 

Tällä hetkellä ViUn miesten maakuntasarjajoukkueen riveissä on 17 pelaajaa. Joukkueen kapteeniksi äänestettiin Kristian Martikainen, joka hoitaa myös joukkueenjohtajan tehtäviä. Varakapteeneiksi valikoituivat Jari Karppanen sekä Antti Ahlgren. Joukkueen rahastonhoitajana toimiii Riku Ehrukainen ja pelinjohtajana Pasi Uuksulainen.

 

Kuva: Viinijärven Urheilijat

 

Joukkueen talviharjoittelu sujui hyvin. Harjoituksia oli kaksi kertaa viikossa ja niiden lisäksi pidettiin muutama treeniviikonloppukin. Joukkueenjohtaja ja kapteeni Kristian Martikainen kommentoi joukkueen tämänhetkisiä kuulumisia seuraavasti:

”Kesäkausi on ollut itselleni välillä jopa raskas ja haastava miettien, että kaikki asiat järjestyy ja hoituu mallikkaasti. Aiempaa kokemusta ei minulla ja Rikulla ole joukkueen pyörityksestä ja välillä on tullut vastaan sellaisia asioita seuralta mitä ei olla osattu edes miettiä.” Martikainen kommentoi perään kuitenkin, että on ollut upeaa huomata miten koko seura on tukenut ja auttanut joukkuetta jokaisessa asiassa.

 

Rättisulkeiset, tutustumista, hikoiluä säbäkentällä ja saunassa. Siitä se lähtee…

Julkaissut Viinijärven Urheilijat Keskiviikkona 27. marraskuuta 2019

 

Joukkue harjoittelee edelleen muutaman kerran viikossa ja ensimmäinen pelikin on saatu jo pelattua. Pelillisiä asioita, jotka vaativat vielä hiomista, ovat kokoonpanot ja pelisysteemi. Valonpilkahduksia on kyllä näkynyt ja Martikainen kommentoi, että on huippua, että on päästy pelaamaan. Joukkueessa on huikea meininki ja se odottaa vesikielellä aina seuraavia pelejä. Martikaisen mukaan on ollut hienoa myös huomata, että yleisö on löytänyt peleihin.

 

Kuva: Riku Martikainen

 

Tänä kesänä Viinijärven Urheilijat pelaavat siis myös miesten maakuntasarjaa. Joukkue on itälohkossa, jossa pelaavat muun muassa Imatran Pallo-Veikot, Kiteen Pallo -90, Puurtilan Kisa-Pojat sekä Siilinjärven Pesis.

Martikainen ja Ehrukainen toimivat miesten maakuntasarjan lisäksi myös ViUn E-tyttöjen valmentajina. Martikainen mainitsee, ettei olisi edes osannut ajatella kuinka huikeaa on touhuta nuorten kanssa ja nähdä se peli-ilo, tsemppi ja kehityskaaren määrä lyhyen ajan sisälläkin. Hän kannustaa jokaista kokeilemaan valmentamista.

Loppuun Martikainen lähettää terveiset pesäpallon ystäville: ”Mukavaa kesänjatkoa kaikille! Tulkaahan seuraamaan miehiä pinkeissä ja nähdään kentillä!”

 

Lisätietoa joukkueesta Viinijärven Urheilijoiden nettisivuilla.

Seuraa Viinijärven Urheilijoita myös Facebookissa!