Juvalla pesäpalloa on pelattu jo 1930 -luvulta alkaen. Ensimmäiset viralliset pesäpallo-ottelut on pelattu paikallisen suojeluskunnan toimesta. Sotien jälkeen pesäpalloharrastusta jatkettiin Juvan Urheilijoiden toimesta.

Kuva suojeluskuntajoukkueesta.

Vuonna 1950 perustettiin pesäpallon erikoiseura Juvan Pallo, joka sai vuonna 1951 Juvan Urheilijoiden suomensarjapaikan. Vuonna 1986 Juvan Pallo nousi miesten ykköspesikseen ja kymmenen vuotta myöhemmin seura pelasi ensimmäisen Superpesis -ottelunsa. Superpesiksessä seura pelasi kolme vuotta.

Kuva 1960 -luvun joukkueesta.

Vuonna 2001 perustettiin toinen pesäpallon erikoisseura Juvan Nuorisopesis. Nuorisopesis pelasi historiansa aikana naisten ja miesten Suomensarjaa sekä maakuntasarjaa. Seuralla on parhaimmillaan ollut 150 lisenssipelaajaa. Viime kaudella seuran lisenssimäärä oli 69 kpl.

Pitkän historiansa aikana Juvasta on tullut perinteikäs pesäpallopaikkakunta, joka tunnetaan varsin hyvin sen sinisestä kentästä.

Juva Pesis ry

Juva Pesis Ry (JuPe) perustettiin 09.01.2019.  Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta ja erityisesti nuorten pesäpalloilua seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä mukaisesti. Kaudelle 2019 seuran tavoitteena on lisätä harrastajamäärää noin yhdeksäänkymmeneen.

Seurassamme on kaksi kilpailujoukkuetta. Joukkue miesten suomensarjassa sekä miesten maakuntasarjassa.

Kilpa-urheilupolun rinnalle kehitämme harrastepesistoimintaa. Tarkoituksenamme on saada kesälle niin aikuisten Sekapesis kuin Ladypesis -ryhmäkin. Lapsille tarjoamme Naperopesistä, Pesiskoulua sekä Pesiskerhoa.

JuPen Suomensarjajoukkue aloittaa kautensa kotiottelulla 11.5 Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan.

Muuta: Juvalla pelataan miesten Superpesistä sunnuntaina 16.6. Kiteen Pallo -90 vs. Koskenkorvan urheilijat sekä naisten Superpesistä lauantaina 13.7. Lappeenrannan Pesäysit vs. Kempeleen Kiri.

Juva Pesiksen nettisivut

Juva Pesis facebookissa