Fera Raumalta tunnetaan laadukkaasta ja menestyksekkäästä junioritoiminnastaan. Andreasen on ollut mukana useissa voittavissa joukkueissa ja isossa vastuussa numerolla 1 jo kauden 2017 B-tyttöjen loppuottelussa, joten ennätyskään ei heti tuntunut ihmeelliseltä.

– En osannut edes ajatella tuota (viidettä peräkkäistä loppuottelusarjaa) ennen kuin joku siitä sanoi. Hienoltahan se tuntuu. Kaikki eivät koskaan pääse tällaisia pelejä pelaamaan, samaan aikaan ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Andreasen muistuttaa.

Toisaalta suhtautuminen kertoo viimeisen päälle joukkuepelaajasta. Vaikka Andreasen vakuuttaa illasta toiseen henkilökohtaisilla taidoillaan, ennen kaikkea hän antaa kaikkensa joukkueelleen. Oma kasvattajaseura Fera on tukenut uralla ja antanut valmiudet nousta jo nuorena Superpesiksen vastuunkantajaksi.

– Fera on tosi hyvä seura. Sieltä olen lähtenyt enkä missään muualla ole pelannut. Aina on päässyt mukaan todella hyviin joukkueisiin ja useita finaaleja pelaamaan, Andreasen kiittelee.

Fera loppuottelussa uudistuneella joukkueella, vastassa pitkästä aikaa Kirittäret

Kuluvan kauden loppuottelupaikka on Feran joukkueelta jo itsessään hieno saavutus. Joukkue nuorentui selkeästi ja uudistui edellisvuoteen verrattuna. Andreasenin tavoin Aino Tanhua sekä porilaislähtöinen Julia Ruoho huipentavat juniorivuotensa alkavassa loppuottelusarjassa. Samalla vastuullisiin rooleihin on jo noussut nuorempien ikäluokkien vastuunkantajia, kuten tyttöjen Itä-Lännessä pelanneet vasta 15-vuotias Erica Rosendahl ja Laitilan Jyskeen kasvatti, lukkari Ilona Hakoniemi.

– Meillä on tasainen ja hyvä joukkue. Mukana on monta uutta pelaajaa, jotka pääsevät nyt isompiin otteluihin ja saavat uusia kokemuksia. Olemme kasvaneet joukkueena paljon kauden aikana, Andreasen ihastelee.

Kokenut pelaaja rohkaisee omiaan päättäväisiin suorituksiin kentällä, mutta joukkueen nuorimmatkin lukevat peliä jo hienosti.

– Ei tässä tarvitse paljoa vinkkejä heille antaa. Kaikki osaavat pelata perus-pesistä, ei se sen kummempaa ole, Andreasen sanoo.

Feralla on kautta aikain eniten B-tyttöjen Suomen mestaruuksia, yhteensä seitsemän. Viime kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun Kempeleen Kiri vei seurahistoriallisesti kultamitalit. Tällä kertaa loppuottelussa asettuu vastaan Jyväskylän Kirittäret, joka on aiemmin voittanut ikäluokan SM-hopeaa 2013 ja SM-pronssia 2014. Kaudella 2013 mestaruuden tielle asettui nimenomaan Fera.

Loppuottelun kokoonpanoista ei ole vielä tietoa, mutta Kirittärien joukkueessa ovat kauden mittaan pelanneet naisten Superpesistäkin tutut Elsa Nyman, Viivi Partanen ja kaksinkertainen vuoden tyttöpesäpalloilija Venla Karttunen.

– Kirittäret ei viime vuosina ole tyttöjen huippupeleissä ollut. Kauden mittaan ovat hekin kasvaneet ja menneet eteenpäin. Siellä on myös muutama naisten Superia pelannut pelaaja, joten varmasti on mielenkiintoinen ja tiukka sarja edessä. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvin kuluvalla kaudella, Andreasen arvioi.

Fera oli pudotuspeleissä heti alkuun tiukilla, kun puolivälieräsarja Ylihärmän Pesis-Junkkareita vastaan typistyi yhden ottelun mittaiseksi. Kaksijakoinen ottelu päättyi avausjakson tappion jälkeen Feran juhliin supervuorossa. Välierissä joukkue kukisti Satakunnan paikallismittelössä Pesäkarhut Porista suoraan voitoin 2-0, mikä antoi hyvät lähtökohdat loppuotteluun.

–­­­ Meidän ulkopelimme on ollut tarkkaa ja toiminut hienosti. En uskokaan, että loppuottelussa nähdään hirveitä juoksujuhlia. Tuskin kaikki ottelut suoraan kahdessa jaksossa ratkeavat, vaan kotiutuskilpailua ja supervuoroja pitää olla valmiina pelaamaan. Joka tapauksessa odotan hienoa sarjaa – iloista peliä ja tuuletuksia, Andreasen päättää.

Tyttöjen Superpesiksen ensimmäinen loppuottelu Jyväskylän Kirittäret vs. Fera, Rauma pelataan Jyväskylässä Hippoksella torstaina 16.9. kello 15.30 alkaen. Fanikamera seuraa ottelua suorassa lähetyksessä Ruudussa ja Satakunnan Kansan nettisivuilla.