Ottelu alkoi Idän kannalta mainiosti, kun Siri Eskola laittoi painepallon linjaan ja Kirsi Ala-Lipasti toi johtojuoksun. Porilaisten katsojien riemu repesi heti tasoittavalla. Susanna Puisto iski vastustamattomasti keskelle väliin ja Henna Juka kiiti kotipesään. Ratkaisu nähtiin kolmannen tasoittavalla, kun sekä Puisto että Janette Lepistö taituroivat ykkösrajaan loistavat kotiutusnäpit.

Toisen jakson voittojuoksu syntyi Lännen toisessa sisävuorossa. Lepistö taikoi lyöntiarsenaalistaan huikean kolmosrajaleikkurin, joka tuotti juoksun Jutta Myllyniemen erinomaisesta ulkopelisuorituksesta huolimatta.

Kentän parhaan pystin, rahapalkinnon ja ŠKODA-auton kolmeksi viikoksi käyttöön sai upeasti onnistunut Syrjälä.

– Hyvin on kausi mennyt, on osunut palloon kunnolla ja ulkopelikin meni tänään ihan mallikkaasti, vaikka pelipaikka oli hieman eri kuin normaalisti, Syrjälä iloitsi.

Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen ojensi tasavallan presidentin kiertopalkinnon Lännelle. Kuva: Lauri Heino

Idän pelinjohtaja Sarita Heikkinen harmitteli tilanteiden teon vaikeutta Superlauantain ottelussa. Länsi vei kolmostilanteet 17-7.

– Kun tuota takatilannemäärää miettii, ulkopelissä tuli kuitenkin aika paljon suorituksia, joista piti palo kotiin tehdä. Esimerkiksi Myllyniemen Jutta puolusti hienosti kolmospuolta. Sisäpelissäkin tuli sellaisia lyöntejä, joista vastustaja ei tiennyt, Heikkinen kuitenkin kiitteli.

Lännen Jarkko Pokela sai kunnian juhlia voittoa kotikentällään, kautta aikain ensimmäisessä Porissa pelatussa naisten Itä-Länsi-ottelussa.

– Siljalta huippupeli tänään, mutta joukkueessa oli useita huippupelin pelanneita. Peli kulki, sitä oli ilo seurata. Kauttaaltaan tuli todella paljon onnistumisia, Pokela hehkutti.

Suomen suosituinta jokavuotista naisten urheilutapahtumaa seurasi Erku-Areenalla Porissa 3050 katsojaa.

– Hieno palkinto Porille ja koko Pesäkarhujen seuraväelle. Pitkäjänteistä työtä on tehty ja viime vuonna suunnitelmat menivät vielä kertaalleen uusiksi. Vähän oli jännitystä pitkin matkaa muutenkin, mutta päästiin pelaamaan, väkeä tuli paikalle runsaasti ja tunnelma oli kohdillaan, Pokela iloitsi.

Veikkaus-tulospalvelu

Naisten Itä-Länsi-ottelun 2021 tilastot