Pesäkarhujen oma kasvatti Carita Toiviainen on kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija. Arvo-otteluita kertyi uralle 11, yhdeksän Itä-Länttä ja kaksi Liitto-Lehdistöä. Kauden 2007 etenijäkuningatar on kaksinkertainen kärkilyöntitilaston voittaja. Ansioluettelossa on viisi hopeista ja kuusi pronssista SM-mitalia.

Idän valitsija Jatta Vuorinen oli yksi avainpelaajista, kun tamperelainen Manse PP voitti seurahistoriansa ensimmäisen naisten Suomen mestaruuden 2017 ja kukisti loppuottelussa Pesäkarhut. SM-kulta ja tätä seuranneen kauden SM-hopea olivat Vuoriselle uran huipentaneet ensimmäiset mitalit aikuisten sarjoissa. Ylöjärven Pallon kasvatti pelasi kaksi Itä-Länttä sekä Liitto-Lehdistö-ottelun Porissa 2016.

Länsi on vienyt nimiinsä peräti yhdeksän edellistä naisten arvo-ottelua.

10 Itä-Lännen Tommi Murto miesten Lännen valitsija

Superlauantain iltaottelussa kohtaavat Idän ja Lännen parhaat miespesäpalloilijat. Länsi lähtee hakemaan toista peräkkäistä voittoaan Tommi Murron kokoamalla joukkueella. Alajärven Ankkureiden kasvatti muistetaan 10 Itä-Lännen ja 381 superpesisottelun huippupesäpalloilijana. Loistavat vaihtolyöjän ja pomppuspesialistin taidot siivittivät Murron kahdesti urallaan kärkilyöntitilaston voittoon. Ansioluettelossa on kolme SM-pronssia: Koskenkorvan Urheilijoista 2003, Seinäjoen Maila-Jusseista 2004 ja Nurmon Jymystä 2008.

Miesten Idän valitsijaksi on nousemassa yllätysnimi. Pesäpalloliitto vahvistaa asian todennäköisesti maanantaina.

Tyttöjen ja poikien arvo-ottelut Itä-Länsi-perjantaina

Porin Itä-Länsi-tapahtuman avaa nuorten päivä perjantaina 6. elokuuta. Idän joukkueiden valitsijoina nähdään pitkän linjan pesäpallotoimijoita, kun Jaana Ojaniemi Haapajärveltä vastaa tyttöjen ja Vesa Toikka Haminasta poikien arvo-otteluvalinnoista.

Lännen valitsijat edustavat nuorempaa polvea. Tyttöjen joukkueen kasaa Satakunnassa pesäpallo-oppinsa ammentanut Pomarkun Pyryn kasvatti, entinen superpesispelaaja Ella Kaasinen, joka tekee nykyään ansiokasta työtä lajin eteen Hyvinkään Tahkon junioripäällikkönä. Poikien valitsija Jussi-Pekka Niittymäki Loimaalta muistetaan sekä pelaajan että pelinjohtajan rooleista. Viime vuosina Niittymäki on ansioitunut Loimaan Palloilijat Junioripesiksen puheenjohtajana ja käytännön seuratyössä. Niittymäki toimii kilpailupäällikkönä valtakunnallisella Tenavaleirillä heinäkuussa.

Kaikki lisätiedot Itä-Lännestä löytyvät tapahtuman omilta nettisivuilta www.ita-lansi.fi. Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi.