Nappaa majoitus- ja ravintolavinkit talteen tästä uutisesta ja nauti viikonlopusta kaikilla herkuilla. Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi! Lisätiedot tapahtumasta löytyvät Itä-Lännen omilta sivuilta www.ita-lansi.fi.

Majoitu mukavasti ja nauti Porin antimista

Suunnitteletko lomaa Porin seudulle? Mahtavaa! Pori on nappivalinta lomakohteeksi, sillä täällä kohtaat ihan tutkitusti onnellisia ihmisiä, elämyksellistä kaupungin sykettä sekä nautinnollista luonnonrauhaa. Loman suunnittelussa majoittumisen ja ruokapuolen miettiminen ovat tietysti tärkeää hommaa. Porin seutu tarjoaa monia vaihtoehtoja majoittumiselle keskustan kupeesta aina rannikon rauhaan.

Valittavissa on hotelleja, mökkejä ja lukuisia muita mahdollisuuksia – sopiva majoituspaikka löytyy siis takuu varmasti! Ja kun nälkä tai jano yllättää, kattavasta valikoimasta ravintoloita, kahviloita ja pubeja löytyy nälän ja janon sammuttajia moneen makuun. Nappaa siis alta huippuvinkit korvan taakse ja sitten ei muuta kuin suunta kohti todella outoa ja uniikkia Poria!

Majoitu mukavasti Porissa. Kuva: StaartMajoitu mukavasti Porissa. Kuva: Staart

Houkutteleeko hotellimajoitus?

Jos halajat keskustan kupeeseen, on Original Sokos Hotel Vaakuna Pori oiva valinta, sillä se sijaitsee aivan keskustan ytimessä, Porin torin laidalla. Hotellista löytyy jokaiselle matkaajalle sopiva ratkaisu aina rauhallisista yhden hengen huoneista viihtyisiin perhehuoneisiin ja hotellin laadukkaat huoneet sekä monipuoliset palvelut takaavat onnistuneen vierailun!

Sokos Hotel Vaakunassa on Porin Teatterin teemahuone. Kuva: Original Sokos Hotel Vaakuna Pori

Virkistyshotelli Yyteri sijaitsee sen sijaan ainutlaatuisen kansallismaiseman keskellä, Porin Yyterin ytimessä. Virkistyshotelli tarjoaa upeat puitteet niin koko perheen lomailuun kuin esimerkiksi pariskunnan laatuaikaankin ja hotellin monipuoliset palvelut sekä sykähdyttävän kaunis luonto saavat sinut takuulla rakastumaan Yyteriin! Suunnitteletpa siis rentoutusviikonloppua tai aktiviteettien täyteistä sellaista, on Virkistyshotelli Yyteri nappivalinta näihin kaikkiin ja meren läheisyydessä upeiden maisemien avautuessa silmiesi eteen inspiroidut ja virkistyt aivan uudella tavalla.

Kuva: Virkistyshotelli Yyteri

Ahlströmin Ruukin tasokas hotelli sijaitsee yhdessä Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista, nimittäin Ahlströmin Noormarkun ruukkialueella ja tämä ruukkimiljöö hakeekin vertaistaan! Laadukas hotelli tarjoaa rauhallisen lomamiljöön ja tyylikkäät majoitustilat vierailleen, joiden käytössä on tenniskenttä ja kuntosali sekä kesäkaudella myös ruukin polkupyörät. Hotellin vierailla on myös mahdollisuus varata erilaisia kiinnostavia kulttuurikierroksia ja lisäksi alueella on saunatiloja, joita voi varata pienille ja suuremmillekin seurueille.

Kuva: Ahlströmin Ruukit

Jos kaipaat aitoa maalaismeininkiä, sitä tarjoaa Maalaishotelli ja –hostelli Koivuniemen Herran farmi Merikarvialla! Rentouttava ilmapiiri sekä tarinoita huokuva maalaispiha tekevät pienestäkin lomasta ison virkistyksen. Yövy kodikkaissa ja idyllisissä kamareissa persoonallisista yksityiskohdista ja vanhojen rakennuksien tunnelmasta nauttien. Majoitukseen kuuluu myös mahdollisuus osallistua tilan eläinten aamuhoitoihin. Ihanan virkistävää landeilua on siis tiedossa!

Mökkiloman tarpeessa?

Jos kaipaat täysin ainutlaatuista merellistä majoituselämystä, on Reposaaren Kelluvat Huvilat idyllisessä Porin Reposaaressa sinun valintasi! Huvilat sijaitsevat rauhallisessa poukamassa, suojassa mainingeilta, kuitenkin vain reilun kilometrin päässä aavasta merestä.

Kuva: Reposaaren Kelluvat Huvilat

Laadukkaat huvilat ovat täysin varustettuja terassikalusteita myöden ja lisäksi voit myös lainata vaikkapa polkupyörää ja tutustua sympaattisen ihastuttavaan Reposaareen lomasi aikana. Kesähelteillä meren läheisyys on lisäksi raittiin viilentävä ja hellesäällä on myös mukava pulahtaa huvilan uimaportaista suoraan mereen virkistävälle uinnille!

Luonnonkauniissa Meri-Porissa, aivan meren äärellä sijaitseva Anttooran Lomakylä on korkeatasoinen valinta majoituskohteeksi. Lomakylässä on kolme isompaa, 12 vuoteen huvilaa ja kolme hieman pienempää, 8 vuoteen huvilaa. Lisäksi alueella on kolme erilaista rantasaunaa kylpytynnyreineen sekä vanha kivinavetta kokous- ja juhlatilaisuuksiin. Asiakkaiden käytössä on myös soutuveneitä, joilla voi lähteä kesäisen kauniina päivänä merelle soutelemaan ja nauttimaan auringosta sekä merituulen tuoksuista. Lomakylästä löytyy siis kaikki tarvittava mahtavaan kesäviikonloppuun ja hyvään ajanviettoon ystävien ja perheen kanssa!

Kuva: Anttooran Lomakylän huvilat

Yyteri Beach Lomakeskus on aurinkoa, hiekkaa ja merta – ainutlaatuinen lomakeskus keskellä Yyterin idyllistä dyynimaisemaa. Valittavissa on hulppea edustustason hirsihuvila, jossa on tilaa taatusti isommallekin väelle ja jonka varustus tyydyttää nirsommankin matkailijan. Lisäksi voit yöpyä modernissa hirsimökissä, joka on suunniteltu nimenomaan hemmotteluun ja mökin ikkunoista avautuukin lumoava dyynimaisema, jossa kelpaa kyllä lomailla ja ottaa rennosti! Valittavissa on myös perinteisempiä ja erittäin kodikkaita hirsimökkejä, jotka sopivat erityisen hyvin vaikkapa lapsiperheiden lomailuun. Olit siis matkalla yksin tai isommalla porukalla, Yyteri Beach Lomakeskuksesta löytyy takuulla juuri sopiva majoituspaikka sinulle ja poppoollesi!

Kuva: Yyteri Beach Lomakeskus

Hotellien ja mökkien lisäksi Porin alueelta löytyy myös lukuisia muita majoitusvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Finndome – Ruosniemen leirintä, jossa saat nukkua yösi upeassa luonnossa lammen rannalla tähtitaivaan alla. Voit myös majoittua suomalaisen arkkitehtuurin helmessä, nimittäin Vuojoen Kartanossa Eurajoella. Käy siis tutustumassa näihin ja moniin muihin majoitusvaihtoehtoihin osoitteessa www.visitpori.fi/majoitu-ja-nauti.

Mitenkäs se ruokapuoli?

Porista löytyy myös todella ainutlaatuisia ja ehdottomasti vierailemisen arvoisia ravintoloita, kahviloita sekä pubeja – eli nälkä ja jano sammuu takuulla tyylillä!

Raatihuoneen Kellarin tunnelmaa. Kuva: Ravintola Raatihuoneen Kellari

Esimerkiksi Ravintola Raatihuoneen Kellarissa voi ruokailla keskellä historiallista Porin vanhaa keskustaa eli kivi-Poria, tunnelmallisten tiiliholvien alla. Pizzeria Nuåvossa saa nauttia aitoa italialaistyylistä pizzaa sekä hyvää juomaa, paikallisuutta unohtamatta ja Yyterissä sijaitseva Bistro Yvonne sen sijaan tarjoaa huikeat näköalat ja rennon tunnelman illallisen nauttimiseen!

Niin maistuvia kahvilaherkkuja kuin isompaan nälkään myös tuhdimpaa ruokaa Kirjurinluodon luonnonkauniissa ympäristössä tarjoaa Cafe Pori Jazz, jossa hyvän ruoan lisäksi kesäviikonloppuisin nautitaan myös livemusiikista. Cafe Kallossa sen sijaan pääset aavan meren rantaan nauttimaan munkkikahvit ja Pub Winstonissa saat kokea palasen porilaista pubikulttuuria!

Cafe Kallon lasipaviljonki ja upeat maisemat. Kuva: Cafe Kallo

Nämä ja monet muut ruoka- ja juomapaikat löydät Visit Porin verkkokaupasta osoitteesta www.visitpori.fi/majoitu-ja-nauti/syo-ja-juo. Käy siis tutustumaan laajaan valikoimaan ja valitse sinulle ja seurueellesi sopivin vaihtoehto Porin antimista nauttimiseen!