Valitse sivu

Leireille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille

Ennen ilmoittautumista

  • Nimeä joukkueesi yhteyshenkilö, joka toimii linkkinä leiriorganisaation ja joukkueesi välillä sekä ennen leiriä, leirin aikana että leirin jälkeen. Yhteyshenkilö huolehtii myös joukkueen ilmoittautumisesta.
  • Varmista, että joukkueessasi on riittävä määrä pelaajia ja vastuuhenkilöitä. Leiriltä luopumisesta ilmoittautumisen jälkeen peritään sakkorangaistuksena ajankohdasta riippuen joko kolmen tai kuuden leiripassin hinta.
  • Ilmoittautumisen ensimmäisessä vaiheessa on tärkeintä ilmoittaa joukkueesi mukaan leirille ja maksaa ilmoittautumismaksu, sillä paikkoja on rajallinen määrä. Pelaajien tarkemmat tiedot voi toimittaa myöhemmin. Kaikki tiedot lähetetään verkkolomakkeilla osoitteessa pesistulospalvelu.fi.
  • C-junioreiden SM-karsinnan joukkue, muistathan ilmoittautua myös itse leirille näiden ohjeiden mukaisesti.
  • Ole valmiina, kun ilmoittautuminen alkaa 1.3. klo 12. Leirit ovat viime vuosina täyttyneet nopeasti jo ensimmäisen vuorokauden aikana.

Leirijoukkueiden maksimäärät 2020 (+varapaikat)

Naperoleiri

Pienpesis, G-ikäiset 8 (+2) | Pienpesis, F-ikäiset 4 (+2) | G-tytöt 6 (+2) | G-pojat 6 (+2) | F-tytöt 30 (+4) | F-pojat 30 (+4)

Tenavaleiri

Kilpasarja, pojat: 20 | Kilpasarja, tytöt: 20 | Pelisarja, pojat: 30 (+4) | Pelisarja, tytöt 30 (+4)

Suurleiri

Kilpasarja, pojat: 24 | Kilpasarja, tytöt: 24 | Pelisarja, pojat: 36 | Pelisarja, tytöt 36

Nuorisoleiri

Kilpasarja, pojat: 20 | Kilpasarja, tytöt: 20 | Pelisarja, pojat: 30 | Pelisarja, tytöt 30 

Jos leiri täyttyy?

Valtakunnalliselle leirille kannattaa ilmoittautua ensimmäisellä mahdollisella hetkellä sunnuntaina 1.3. kello 12. Paikat ovat viime vuosina menneet kuin kuumille kiville ja trendin odotetaan jatkuvan.

Jos kuitenkin käy niin onnettomasti, että leiri ehtii täyttyä ennen joukkueen ilmoittautumista, joukkuetta pyydetään ottamaan pikaisesti yhteys Juha Kuoppalaan (p. 040 055 2248). Tämän jälkeen katsotaan, onko asialle vielä jotain tehtävissä.

Leiripassien hinnat 2020

1.3.-30.4. / 1.5. alkaen

Naperoleiri: 150 € / 160 €
Tenavaleiri: 197 € / 207 €
Suurleiri: 220 € / 230 €
Nuorisoleiri: 227 € / 237 €

Ilmoittautumisaikataulu

Suurleiri: 1. vaihe 1.3.-30.4. | 2. vaihe 1.5.-10.6.
Nuorisoleiri: 1. vaihe 1.3.-30.4. | 2. vaihe 1.5.-14.6.
Tenavaleiri: 1. vaihe 1.3.-30.4. | 2. vaihe 1.5.-21.6.
Naperoleiri: 1. vaihe 1.3.-30.4. | 2. vaihe 1.5.-30.6.

Ilmoittautumisen vahvistaminen

1. vaiheessa kolmen leiripassin hinta
2. vaiheen päättyessä kaikkien leiripassien lunastus

Luopumismaksu

1. vaiheen aikana kolmen leiripassin hinta
2. vaiheen aikana kuuden leiripassin hinta

Kaikki tiedot ja maksut

Kaikki tiedot tulee olla toimitettuna ja maksut maksettuna leiriorganisaatiolle toisen ilmoittautumisvaiheen päättymiseen mennessä.

Ikäluokat 2020

G / Naperoleiri: 2012 ja myöhemmin syntyneet
F / Naperoleiri: 2010 ja myöhemmin syntyneet
E / Tenavaleiri: 2008 ja myöhemmin syntyneet
D / Suurleiri: 2006 ja myöhemmin syntyneet
C / Nuorisoleiri: 2004 ja myöhemmin syntyneet

Näin ilmoittaudut

1) Sekä joukkueiden että nuorisotuomareiden ja 18 vuotta täyttäneiden tuomaritarkkailijoiden Ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille alkaa 1.3. klo 12.00 osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi. Tuomari tai tarkkailija valitsee oikeanpuolimmaisen sarakkeen, klikkaa ”ilmoittaudu” ja täyttää huolellisesti kaikki vaadittavat kentät.

2) Joukkue, valitse turnaus/leiri, johon haluat ilmoittautua ja valitse ”ilmoittaudu”. Jos teet leiri-ilmoittautumisen useammalle joukkueelle, lomake tulee täyttää jokaisen osalta erikseen.

3) Valitse sarja, johon joukkueesi mieluiten haluaisi osallistua. Pudotusvalikosta näet ilmoittautumistilanteen. Jos paikkoja ei ole jäljellä, et voi ilmoittautua ko. sarjaan.

Kunkin leirin omalta sivulta näet joukkuemääräkiintiöt sarjoittain, mutta leiriorganisaatiolla on oikeus muuttaa kiintiöitä tilanteen niin vaatiessa ja tasoittaa sarjojen joukkuemääriä sekä sijoittaa joukkueita uudelleen sarjojen välillä. Näissä tapauksissa leiriorganisaatio ottaa aina yhteyden kyseiseen joukkueeseen.

Nuorisoleirin kilpasarjapaikat ratkaistaan joka tapauksessa SM-karsintasarjan perusteella ja SM-karsintasarjan joukkueilla on automaattinen osallistumisoikeus leirille. Ilmoittautuminen tulee kuitenkin tehdä erikseen myös leirille, mielellään mahdollisimman pikaisesti 1.3. kello 12 jälkeen. SM-karsintasarjan joukkueet ohjeistetaan ilmoittautumaan sarjavalinnalla “kilpasarja” ja muiden joukkueiden tulee valita sarjaksi “pelisarja”. Leiriorganisaatio tekee myöhemmin tarvittavat muutokset sarjavalintoihin.

Naperoleirillä järjestetään myös sarja 5-7 pelaajan pienpesisjoukkueille.

4) Täytä erityisen huolellisesti alueen nimi, seuran nimi ja joukkueen nimi. Näitä tietoja et pääse jälkikäteen muuttamaan. Joukkueen nimen on oltava yksilöllinen ja tunnistettava, sillä sitä käytetään tulospalvelussa. Muistathan myös, että lyhyempi ja ytimekkäämpi nimi on selkeämpi, eikä vie liikaa tilaa esimerkiksi sarjataulukossa. Mikäli joukkueen nimeä on ehdottomasti päästävä muuttamaan, ota yhteyttä leiriorganisaatioon.

Pelisarjaan on mahdollista osallistua yhdistelmäjoukkueella eli pelaajien edustusoikeus voi olla useammassa eri seurassa. Merkitsethän lomakkeelle tunnistettavasti seurat, joiden pelaajista yhdistelmäjoukkue kasataan. Mieti tarkkaan joukkueesi leirin aikainen yhteyshenkilö, johon leiriorganisaatio on yhteydessä nopeasti muuttuvissa tilanteissa leirillä.

Tähdellä merkityt kentät on täytettävä. Olethan huolellinen sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron oikeellisuuden kanssa, sillä niitä käytetään säännöllisesti leiriin liittyvässä viestinnässä.

5) Arvioi pelaajien määrä ja leiripassin lunastavien toimihenkilöiden määrä, samoin todennäköisyys tuomarivelvoitteen täyttymiseen. Jokainen valtakunnalliselle leirille osallistuva joukkue on velvollinen tuomaan mukanaan alle 18-vuotiaan nuorisotuomarin. Sanktio tuomarivelvoitteen täyttämättä jättämisestä on kahden leiripassin hinta.

Nuorisotuomari voi ilmoittautua leirille myös ilman joukkuetta.

Huom! Jokaisen tuomarin ja tarkkailijan pitää täyttää henkilökohtainen ilmoittautumislomake ”ilmoittautuminen”-välilehdeltä, jotta ilmoittautuminen astuu voimaan.

6) Pelisarjan joukkueeseen on mahdollisuus anoa pelilupaa yli-ikäiselle pelaajalle perustellusta syystä. Pelilupa on anottava etukäteen verkkolomakkeella.

7) Ilmoittautumislomakkeella kysytään pelinjohtajan koulutusvaatimuksista, jotka vähintään yhden henkilön joukkueesta tulee täyttää. Ko. henkilön tulee osallistua leirille aktiivisesti ja toimia lähtökohtaisesti pöytäkirjaan merkittävässä roolissa joukkueessa. Katso tarkemmat lisätiedot koulutusvaatimuksista alempaa tältä sivulta.

Yhteisesti laaditut joukkueen pelisäännöt tulee liittää ilmoittautumislomakkeelle. “Kaikkien leirille osallistuvien joukkueiden on palautettava joukkueen yhdessä laatimat ja allekirjoittamat pelisäännöt etukäteen leirinjärjestäjälle. Mikäli joukkue ei toimita pelisääntöjä, sillä ei ole osallistumisoikeutta leirille” (Leirien kilpailumääräykset). Pelisääntömateriaalit ja ohjeistuksia löytyy kattavasti Olympiakomitean sivuilta.

Muistathan, että joko tulokas-, nuoriso- tai juniorilisenssi on pakollinen valtakunnallisilla leireillä pelaajan iästä riippuen. Tuomari, joka ei tarvitse pelaajalisenssiä, valitsee tuomarilisenssin. Leiriorganisaatio tarkistaa kaikki lisenssit leirille saavuttaessa.

8) Lähetettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat annettuun yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen päivitysavaimen, jolla tietoja pääsee muuttamaan myöhemmin. Toki voit aloittaa pelaajien lisäämisen ja tietojen syöttämisen vaikka heti oikean puolen lomakkeella. Mikäli kadotat päivitysavaimen, ota yhteys leiriorganisaatioon.

9) Leiri-ilmoittautuminen astuu voimaan vasta, kun ennakkomaksun (kolmen leiripassin hinta) suoritus näkyy ko. leirin tilillä. Laskulomakkeen saa ladattua ja tulostettua ylhäältä vasemmalta ”tulosta lasku” -linkistä. Kaikki maksuliikenne tulee hoitaa samalla joukkuekohtaisella viitenumerolla, joka näkyy laskulla. Viitenumero yhdistää maksusuorituksen joukkueen tietoihin. Ennakkomaksun jälkeen pelaajapasseja voi maksaa niin monessa erässä kuin itse haluaa, mutta kaikki passit on maksettava leirin antamaan eräpäivään mennessä.

10) Täytä pelaajien tiedot leirin antamaan määräaikaan mennessä. Olethan erityisen huolellinen allergioiden, erityisruokavalioiden ja sairauksien osalta. Huoltajan nimi ja puhelinnumero tarvitaan mahdollisia hätätilanteita varten.

Tuomareiden ja tuomaritarkkailijoiden tulee täyttää henkilökohtainen ilmoittautumislomake.

Tervetuloa valtakunnallisille leireille!

Koulutusvaatimukset

Leirijoukkueiden pelinjohtajille on määritelty koulutussivuilla julkaistut koulutusvaatimukset, jotka on eritelty leireittäin. Joukkueella on mahdollisuus hakea poikkeuslupaa, jos sillä ei ole perustelluista syistä koulutusvaatimuksia täyttävää pelinjohtajaa.

Juniorisarjoihin ja -leireille on mahdollista hakea kerran ilmainen poikkeuslupa yhdelle kaudelle. Tämän jälkeen poikkeusluvan hinta on samalle henkilölle Nuorisoleirillä 250 €, Suurleirillä 130 €, Tenavaleirillä 100 € ja Naperoleirillä 65 €. Poikkeuslupaa anotaan verkkolomakkeella Pesäpalloliiton Tapahtumapalvelussa 2.6.2020 mennessä.

Myönnetty poikkeuslupa on voimassa kesän 2020 ajan kyseisellä leirillä ja nuorempien ikäluokkien leireillä. Nuorisoleirin poikkeuslupa kelpaa myös nuorten Superpesiksessä ja SM-karsintasarjassa sekä on hyödynnettävissä Huippuvalmentajapolun koulutuksiin vuoden sisällä.