Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) on myöntänyt lähes neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotosta.
Pesäpallo sai tänä vuonna hyvin seuratukea. Uusia tuensaajia oli 12 ja jatkohankkeita 9.  Läntisellä alueella uusia tuensaajia olivat Koskenkorvan Urheilijat (15 000 €), Köyliön Lallit (7000 €), Mailajuniorit, Kankaanpää (15 000 €) sekä Mailattaret, Vaasa (15 000 €). Jatkohankkeisiin rahaa saivat Alajärven Ankkurit (12 000 €), Pesäkarhut, Pori (10 000 €) ja Seinäjoen Maila-Jussit (12 000 €).
Yksi seuratukea saaneista seuroista oli vaasalainen Mailattaret, joka sai tukea lasten pesisharrastustoiminnan kehittämiseen. ”Haimme rahoitusta yhdessä Vaasan Mailan juniorien, Vähänkyrön Viestin pesäpallojaoston ja LujaPesiksen (Laihian Luja) kanssa”, kertoo Mailattarien puheenjohtaja Miia Äkkinen. ”Meillä kaikilla on yksittäin aika pienet resurssit, mutta yhdessä toimimalla ja tämän rahoituksen turvin saamme järjestettyä entistä laajempaa pesiskoulutoimintaa ja voimme käydä vierailuilla Vaasan alueen suomen- ja ruotsinkielisissä alakouluissa tutustuttamassa lapsia pesiksen pariin. Kesällä voimme järjestää lapsille pienimuotoisia turnauksiakin”.
Vaasan Mailan Juniorit ry puheenjohtaja Jukka Havulehdon mukaan Vaasan alueen pesäpalloseuroilla on yhteinen tavoite tarjota matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia lapsille ja he toivovat tätä kautta myös uusia innokkaita harrastajia pesiksen pariin. Hankkeen avulla voidaan satsata myös alueemme juniorivalmennuksen kehittämiseen, jatkaa Havulehto.
Köyliön Lallit saivat seuratukea 7000€, hakemus oli Lallien ja Panelian Peli-Weljien yhteishakemus. Avustus on tarkoitettu juniorien pesiksen harrastetoiminnan ja pihapelikulttuurin aktivoiminen Säkylässä ja sen lähialueilla.
”Pesiskoulusta joukkueeseen siirtyminen on monelle lapselle iso askel kun pitää sitoutua käymään seuran harjoituksissa ja vanhempien pitää kuljettaa lapsia pesäpallokentälle. Pihapesistä kylillä -projektilla on tavoite on madaltaa tätä kynnystä ja levittää lajia Pyhäjärviseudun, eli Euran ja Säkylän kuntien kyliin”, kertoo Heikki Vilkkinen Lalleista.
Kuntaliitosten jäljiltä Eura-Säkylä alueella on noin 14 kylää, josta useassa on oma kyläseura tai ainakin kyläyhdistys. Hankkeen avulla on tarkoitus kehittää alueen seurayhteistyötä harrastepohjaisen junioripesäpallon aikaansaamiseksi ja yhä useampaan kylään.
”Tavoitteena on innostaa nuoria lajin pariin ja erityisesti saada mukaan niitä nuoria, joilla ei ole niin suuria tavoitteita urheilun saralla tai joilla on hankalaa saada kyytiä seuran kilpailutoiminnan alaisten juniorijoukkueiden harjoituksiin. Tavoitteena on myös elvyttää pihapesisperinnettä, ja rohkaista nuoria kerääntymään keskenään kylän kentälle pelaamaan. Pihapelien merkitys urheilu-uran kehittymiselle ja innokkuuden kanavoimiselle on hyödyksi sekä nuorille että lajille, sillä niiden kautta uudet nuoret löytävät mieleisensä lajin ja saattavat kasvaa lajinsa huippupelaajiksi”, Vilkkinen jatkaa.
Katso kaikki seuratukea saaneet seurat täältä.