Päinvastoin leirit ovat myös tuomareille oppimisen paikkoja turvallisessa toimintaympäristössä. Tuomaritoiminnassa opittavat tiedot ja taidot, kuten päättäväisyys, yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa ja vuorovaikutus, ovat hyödyllisiä niin pelikentillä kuin yleensä elämässä. Lisäksi moni on saanut leireiltä hyviä ystävyyssuhteita, jotka voivat kantaa vuosiksi eteenpäin. Pesäpallon tuomaritoiminta tunnetaan vahvasta yhteisöllisyydestään.

Tuomareiden leiri-ilmoittautuminen käy sutjakkaasti ja mukaan pääsee helposti:

1) Varmista kotiseurastasi, onko sen joukkueita lähdössä mukaan alueleirille. Joukkueen mukana onnistuu todennäköisesti myös kuljetus leiripaikkakunnalle.

2) Siirry osoitteeseen ttk.pesistulokset.fi/ilmoittaudu, jatka sivun alaosaan ja täytä verkkolomake haluamasi leirin kohdalta. Jos saavut leirille joukkueen mukana, täytä lomakkeelle kyseisen joukkueen edustaman seuran nimi (ei välttämättä oma kotiseura). Majoitus on järjestetty tuomareille erikseen omissa luokissa.

3) Varmista ennen kauden ensimmäistä otteluasi ja viimeistään ennen leiriä, että lisenssi ml. vakuutusturva ovat kunnossa. Tuomarina voi toimia tuomarilisenssillä tai millä tahansa pelaajan kilpailulisenssillä: www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit. Tuomarikorttia ei välttämättä tarvita – sen voi suorittaa myös leirin aikana.

4) Tuomaripalkkion (50 €) maksaa leirin jälkeen seura, jonka joukkueen mukana tuomari osallistui leirille.

Nuorisotuomareiden ilmoittautuminen valtakunnallisille pesäpalloleireille avataan 1.4. kello 12.

Pesäpallon alueleirit 2024 (pelaajien ikä)

Etenee-leiri, Seinäjoki (D-E-ikäiset) 7.-9.6.2024 | leirin sivut
Kempeleen alueleiri (D-E-ikäiset) 13.-16.6.2024 | leirin sivut
Tampereen alueleiri (D-G-ikäiset) 14.-16.6.2024 | leirin sivut
Kunnarileiri, Liperi (E-G-ikäiset) 14.-16.6.2024 | leirin sivut
Etenee-leiri, Laihia (F-G-ikäiset) 14.-16.6.2024 | leirin sivut
Haapajärven alueleiri (F-G-ikäiset) 7.-9.6.2024 | leirin sivut
Joensuun alueleiri (C-ikäiset) 11.-13.6.2024 | leirin sivut

Kaikki alueleirit ovat avoimia kaikille alle 18-vuotiaille nuorisotuomareille. Ensikertalaisten suositellaan kuitenkin aloittavan nuorempien juniori-ikäluokkien leireiltä.