Pesisliikkari innostaa lapsia mukaansa jo 3–6-vuotiaina. Tärkeintä on liikunnallisuuteen kannustaminen, ryhmässä toimimisen opettelu sekä monipuolisen liikunnan ja motoristen perustaitojen omaksuminen leikin varjolla. Aktiivisuutta haetaan ilon ja onnistumisten kautta.

–  Pesäpallossa on otettu viime vuosina vahvoja harppauksia eteenpäin kaikkein pienimpien toiminnassa. Nuorimmat tulevat nykyisin mukaan pesäpallotoimintaan jopa 2-vuotiaina. Pesisliikkari kannustaa monipuoliseen liikkumiseen ja antaa ensimmäiset askelmerkit liikunnallisen elämäntavan rakentumiseen. Kannustamme seuroja ottamaan jatkossakin laadukkaan Pesisliikkarin osaksi toimintaansa, toteaa Pesäpalloliiton nuorisopäällikkö Anriika Heinonen.

Tukihaussa katsotaan eduksi, mikäli Pesisliikkari on ympärivuotista ­– samoin, jos toimintaa järjestetään myös naapurikunnassa tai se on monistettavissa naapuriseuran käyttöön.

Seura voi jättää vain yhden hakemuksen joko yksin tai yhdessä toisen tai useamman seuran kanssa. Haettava tukisumma voi olla 500–1500 €, minkä lisäksi seuran tulee käyttää omaa rahaa liikkarin toteuttamiseen.

Tukea voi käyttää esimerkiksi välinehankintoihin, tilavuokriin, ohjaajien palkkioihin, muihin toiminnan käynnistämiskustannuksiin tai toiminnan markkinointina suoritettaviin varhaiskasvatuskäynteihin. Tukirahaa ei voi käyttää pesispassien ostamiseen. Pesäpalloliitto järjestää erilaisia maksuttomia tilaisuuksia ja koulutuksia kaikille liikkaritoimintaa toteuttaville seuroille kuluvan vuoden aikana.

Lomakkeella kysytään seuran perustietojen lisäksi kuvaus toiminnasta aikatauluineen, vastuuhenkilö ja miten toiminta vakiinnutetaan. Hakemuksessa pyydetään avaamaan toimintaan kohdistuvat tulot ja menot, seuran omarahoitusosuus sekä tuen käyttötarkoitus.

Huomioita hakijaseuralle

  • seuran tulee olla Pesäpalloliiton jäsenseura
  • seuralla ei saa olla hoitamattomia velvoitteita Pesäpalloliitolle
  • päätökset tehdään vain hakemuksessa annettujen tietojen pohjalta
  • seura, jolle tuki myönnetään, on velvoitettu hankkimaan osallistujille pesispassit
  • seuran pitää toimittaa toiminnasta loppuraportti, joka sisältää toimintaan kohdistuneet tulot ja menot
  • toiminta ei voi perustua kokonaan tukirahaan
  • myöhässä vastaanotettuja hakemuksia ei käsitellä
  • mikäli seuralle on myönnetty Pesisliikkari-tukea vuodelle 2023, loppuraportti pitää olla palautettu tai mahdollinen takaisinmaksu suoritettu

Tuensaajat julkaistaan viikolla 11.

Hakulomake avataan 1.2.2024 osoitteessa q.surveypal.com/Pesisliikkarituki-2024.

Pesisliikkarin konsepti uudistuu. Ilmoittaudu mukaan Teams-infoon kuulemaan, mitä kaikkea uutta on luvassa.

Kaikille avoin Pesisliikkari-Teams keskiviikkona 7.2.

Pesäpalloliiton seurakehittäjät järjestävät Pesisliikkari-seurojen Teamsin keskiviikkona 7.2. klo 17.30-19.00. Tule tilaisuuteen hakemaan vinkit liikkarituen hakuun ja kuulemaan, mitä kaikkea Pesisliikkarin uusi konsepti tuo tullessaan.

Tapaamiseen on kutsuttu Pesisliikkaria järjestävät seurat sekä ne seurat, jotka ovat mahdollisesti kiinnostuneita järjestämään Pesisliikkaria. Mikäli et ole saanut vielä kutsua, mutta haluat osallistua tilaisuuteen, olethan yhteydessä seurakehittäjiin:

Mona Hupli-Kotiranta, mona.hupli-kotiranta(ät)pesis.fi
Mika Mikola, mika.mikola(ät)pesis.fi