Paino on kohdistettu sanaan ”toistaiseksi”. Sotkamon Jymyn kasvatti Määttä on itse asettanut huippu-urheilijan elkein tavoitteensa vieläkin korkeammalle.

– Ihan hyvin on mennyt, mutta itselläni odotusarvot ovat korkeammalla. Vieläkin paremmin olisi voinut mennä. Sillä tavalla tuli yllätyksenä valinta. Odotin, että vielä paremmin pitäisi pelata, että pääsisi mukaan.

Määttä keikkuu kärkikymmenikön tuntumassa sekä etenijä- että kärkilyöntitilastoissa.

– Sisäpelissä pitäisi pelata vielä tasaisempaa peliä, mutta kehitysaskelia on kyllä otettu eteenpäin. Siitä olen tosi iloinen ja tyytyväinen – ja siitä, että pääsee Itä-Länteen pelaamaan.

Kempeleen Kiri on hieman erilainen sarjanousija. Määttä oli mukana seurahistorian ensimmäisellä pääsarjataipaleella, joka päättyi kausien 2016-2017 jälkeen katkeraan putoamiseen uusintaottelun kotiutuskilpailussa Kankaanpään Mailaa vastaan.

Useat tähtipelaajat, Määttä mukaan lukien, eivät kuitenkaan hylänneet seuraa. Paluu Superpesikseen tapahtui heti, vain yhden välivuoden jälkeen ja seuraorganisaatio vahvistui kaikilla tasoilla. Läksyt on nyt luettu ja heiluriliike saa loppua. Kempeleessä tavoitteet on asetettu korkealle.


Matkan niitä kohti on aloittanut joukkue, joka jo pelinjohtajien ennakkoarvioissa asetettiin rohkeasti sijalle 7. Sama on sijoitus lauantain otteluiden jälkeen sarjataulukossa.

– Koko ajan parempaan suuntaan mennään. Meillä on tavoitekin, että kehitetään peliä. On otettu jaksoja sieltä täältä, mutta sellainen tasaisuus pelistä puuttuu. Pelataan yksi hyvä jakso, sitten tulee toinen huono jakso. Potentiaalia meillä on pelata vielä paremmin, Määttä uskoo.

Tilastokummajaisena Kempeleen Kirin kuudesta voitosta vain yksi on puhdas kolmen pisteen voitto.

Onni Määttä juhli Kempeleen Kirin mukana Seinäjoella jo 13. kesäkuuta, kun joukkue haki Seinäjoen JymyJusseista arvokkaan vierasvoiton.

Itä-Länsi-juhlaottelu viikon päästä Seinäjoella

Ensi sunnuntaina Onni Määttä saa nimensä pesäpallon kunniakkaaseen Itä-Länsi-historiaan. Ensimmäinen miesten Itä-Länsi-ottelu pelattiin Helsingin Hesperiassa 1932 ja siitä lähtien vain sotavuodet katkaisivat kolmesti (1941-42, 1944) jokavuotisen perinteen.

Määttä suhtautuu Itä-Länsi-valintaan kunnia-asiana, mutta haluaa ennen sitä antaa kaikkensa joukkueelleen sarjaotteluissa – niin kuin aina. Kempele jatkaa etelän kiertuettaan Kouvolaan tänään sunnuntaina ja saa kotikentälleen vieraakseen raahelaisen Pattijoen Urheilijat torstaina.

– Pari sarjapeliä on vielä ennen Itä-Länttä. Varmasti viikonloppuna, kun menee Seinäjoelle – saattaa se jossain vaiheessa jännittää, Määttä myöntää.

– Huippupelaajia siellä ovat kaikki. Saa nähdä, pääseekö ulkokentälle vai pelaako jokerina.

Sinällään Itä-Länsi-viikonloppu ei ole Määtälle uusi asia. Takana on B-poikien Itä-Länsi-ottelu Hyvinkäällä 2013 ja kolme A-poikien Itä-Länttä. Tapahtuma ja erityisesti miesten arvo-ottelu ovat tehneet Määttään suuren vaikutuksen. Nyt hän on itse kentällä, kun Idän ja Lännen miehet vihelletään kiilaan 85. juhlaottelun alkajaisiksi Seinäjoella ensi sunnuntaina.

– Isompi tapahtuma varmasti kuin junnujen Itä-Lännet, joita olen pelannut. Mitä itse olen miesten Itä-Länsi-otteluiden katsomossa ollut, paljon siellä on katsojia ja tunnelma aina hyvä, Määttä kiittelee.

Miesten 85. Itä-Länsi-juhlaottelu pelataan Seinäjoella sunnuntaina 7.7. kello 14. Kaikkiin Itä-Länsi-viikonlopun otteluihin liput myy Ticketmaster Suomi.