Kuka olet?

  • Joona Korpela, 25, ”Oulunsalon (ja Oulun ja Kempeleen) lahja maailmaan”. 16. kausi peräjälkeen tuomarina, sillä aloitin muistaakseni 2005. Pelivuosia taisi olla sitä ennen neljä.

Millainen oli sinun ensimmäinen tuomarileirisi?

  • 2009 Vihdin D-leirillä, muistaakseni poikien mestari oli tuolloin Lippo. Jännittihän se leiri, ja sitten se siitä ensimmäisten pelien kautta urkeni. Jos en väärin muista, olin poikien pelisarjan finaalin takarajalla tai kolmostuomarina. Sillä leirillä ei tuomarit nukkuneet yhtään, kun listat taisivat tulla vasta kolmen neljän aikaan yöllä. Onneksi niistä ajoista on päästy kovasti eteenpäin!

Kuka voi alkaa nuorisotuomariksi?

  • Kaikki alle 18-vuotiaat, jotka ovat kiinnostuneet tuomaroinnista ja haluavat jotain uutta näkökulmaa peliin. Leirithän ovat ilmaisia tuomareille, kun joukkueiden mukana pääsee matkatkin. Ei välttämättä tarvi olla ollenkaan pelaajataustaa.

Mitkä ovat tärkeitä ominaisuuksia nuorisotuomarille?

  • Päättäväisyys, tarkkaavaisuus ja itseensä sekä omiin taitoihinsa luottaminen. Leireillä kyllä koulutetaan tuomareita ja tuomaritarkkailijat auttavat tarvittaessa. Leirille saa tulla ihan omana itsenään.

Mitä haluat sanoa tuomarileirejä harkitseville?

  • Rohkeasti mukaan vaan, kyllä täällä pidetään hauskaa. Saa uusia kokemuksia ja kavereita, sekä oppii valtavasti pesäpallosta. Sääntötuntemus karttuu varmasti myös.

Paras muistosi tuomarileiriltä? / Mieleenpainuvimmat tuomarikaverit?

  • Varmaan Kempeleen D-leirin tyttöjen kilpasarjan Itä-länsi syöttötuomarina 2013. Tossavaisen Teemu ainakin, Sirolan Suvi-Maria ja Riku Villikka siihen päälle – he ovat jääneet mieleen.

Esikuvasi tuomarina?

  • Antti Aine ja Matti Lähteenmäki

Joona Korpela v. 2018 Joensuun Itä-Länsien naisten ottelussa.