Pesäpalloliiton myöntämän junioripäällikkötuen tavoitteena on saada yhä useampi seura palkkaamaan junioripäällikkö, jonka ensisijaisena tehtävänä on kasvattaa seuran D-G -ikäisten harrastajamääriä. Junioripäällikön toimenkuvaan kuuluu muun muassa myös seuran junioritoiminnan kehittäminen ja johtaminen sekä juniorivalmentamisen johtaminen.

Yhden vuoden haettava tukisumma päätoimiselle junioripäällikölle on enintään 10 000 euroa, osa-aikaiselle (min. 20h/vko) 5000 euroa. Päätoimisen junioripäällikön tuki on mahdollista jakaa kahdelle osa-aikaiselle junioripäällikölle. Kolmen vuoden yhteenlaskettu tukisumma seuralle voi olla enintään 27 000 euroa.  Kolmen peräkkäisen tukivuoden jälkeen seuralta edellytetään välivuotta ennen kuin tukea voi taas hakea.

Ennen hakemuksen jättämistä junioripäällikön esihenkilöksi nimetyllä tulee olla suoritettuna Seura työnantajana -verkkokurssi (kesto noin 20min).  Kurssin avulla seura perehtyy työnantajaroolin mukanaan tuomiin asioihin ja velvoitteisiin.

Hakemusta tehdessä tukena toimivat Pesäpalloliiton seurakehittäjät. He järjestävät hausta kaikille seuroille suunnatun verkkotapaamisen ke 6.9.2023 klo 17.00-18.00. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Junioripäällikkötuen hakemusta tehtäessä on hyvä muistaa, että vain hakemuksessa annetut tiedot huomioidaan ja vain ajoissa tulleet hakemukset käsitellään. Hakijan tulee olla Pesäpalloliiton jäsenseura, jolla ei ole hoitamatta lajin sisäisiä velvoitteita tai maksuja. Junioripäällikkö sitoutuu osallistumaan Pesäpalloliiton junioripäällikköverkoston toimintaan ja raportoimaan Pesäpalloliiton seurakehittäjille työnohjausraportin avulla. Myös junioripäällikön esihenkilö sitoutuu osallistumaan Pesäpalloliiton esihenkilöverkoston toimintaan​. Seura on velvoitettu hankkimaan harrastajilleen toimintaan tarkoitetut pesispassit tai lisenssit.

Mikäli seuraan palkattu junioripäällikkö toimii seurassa myös muissa työtehtävissä (esim. pelaaja tai pelinjohtaja Super- tai Ykköspesiksessä, akatemiavalmentaja tai yläkoululeiritykset, seuran yleiset hallinnon tehtävät), Pesäpalloliitto pyytää lisäselvityksen työajankäytöstä. Junioripäällikön palkkatuki ei ole tarkoitettu em. tehtävien kustannusten kattamiseen.

Pesäpalloliiton myöntämää junioripäällikkötukea haetaan verkkolomakkeella, joka tulee jättää 18.9.2023 kello 23.59 mennessä. Päätökset tiedotetaan viimeistään 31.10.2023.

Esimerkki junioripäällikön tehtävänkuvasta
Junioripäällikkötuen hakutiedot
Hakulomake (auki 1.-18.9.2023)