Sunnuntain ratkaisuottelu keräsi legendaariselle Vallikentälle 1783 katsojaa, jotka näkivät alkuun pienten marginaalien peliä ja ulkopelin juhlaa. Kotijoukkue otti vahvan kiinnityksen sarjan voittoon, kun ykköspalkittu Juha Leskinen rikkoi kuparisen kotiuttamalla Juha Toikan ensimmäisen jakson päätösvuorossa. Juoksu muodostui lopulta erityisen arvokkaaksi ottelun voiton kannalta.

– Ensimmäinen jakso näytti jo siltä, että 0-0 se tulee päättymään. Konkari ”Julli” (Juha Toikka) on ykkösellä ja enää on pari lyöjää jäljellä. (Joosua) Rättö hoiteli hänet ensin kolmoselle ja kuinka ollakaan Haminan lyöjäjokerilegenda Juha Leskinen pamautti kovan yläkierteisen vedon, kertasi kesken kauden HP:n viuhkaan kutsuttu Eerik Häkämies.

Toikka, jonka pomppu ei tänään ollut normaalilla tehokkuudella ruudussa, otti silti roolia lyöntipaikalla kotiuttamalla heti tauon jälkeen Teemu Rouhiaisen. Vieraat kuitenkin ryhdistäytyivät vielä kerran. Joona Anttilan ja Santeri Heinimäen kotiutukset heti tasoittavalla vuorolla riittivät lopulta jaksovoittoon.

Supervuorossa HP meni kuitenkin menojaan. Voittojuoksusta vastasi ensimmäisen jakson malliin seuran oma kasvatti, pitkän linjan jokerikotiuttaja Leskinen. Selvät loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 2-1 (1-0, 1-2, 6-1).

– Huikea jengi. Vaikea kausi osittain, nuoria poikia mukana ja kaikki ovat täyttäneet paikkansa hienosti, Leskinen kehui omiaan tunteikkaasti ottelun jälkeen.

Perinteikäs 1928 perustettu Haminan Palloilijat pelaa ensi vuonna jo 54. kautensa miesten pääsarjatasolla. Todellisista menestysvuosista on aikaa, sillä viimeisintä seitsemästä Suomen mestaruudesta juhlittiin ympyräkaupungissa 1974. Edelliset visiitit miesten Superpesikseen 2018 ja 2021 jäivät vain yhden kauden mittaisiksi.

Tulevalla kaudella Haminan Palloilijoilla on – Hyvinkään Tahkon, Joensuun Mailan, tamperelaisen Manse PP:n sekä mahdollisesti Kempeleen Kirin lisäksi – edustusjoukkueet sekä miesten että naisten Superpesiksessä.

Ykköspesiksen loppuottelun hävinnyt Kankaanpään Maila saa toisen mahdollisuuden superpesiskarsinnassa, jossa se haastaa Alajärven Ankkurit. Kaudesta 1999 Superpesistä pelannut ja SM-pronssia 2003 voittanut Koskenkorvan Urheilijat lähtee hakemaan uutta alkua Ykköspesiksestä.