Joukainen luotsaa poikien superpesisjoukkueen rungon ympärille perustettua uutta Akatemia-joukkuetta, jota täydennetään muutamalla kokeneemmalla pelaajalla. PuMu lähtee tulevan kauden miesten suomensarjaan kahdella joukkueella.

Akatemia-joukkue toimii edustusjoukkueen ja poikien superpesisjoukkueen välissä tarkoituksena antaa nuorille pelaajille lisää kovia pelejä ja eväitä tulevaisuutta varten.

– PuMun projekti kuulosti mielenkiintoiselta ja haastavalta. Halusin lähteä siihen ehdottomasti mukaan ja antaa oman panokseni nostamaan helsinkiläistä pesäpalloa, sanoo Joukainen Puna-Mustien Instagramissa.

– ”Jyskyn” kokemus ja osaaminen sekä persoona tuovat lisää uskottavuutta meille. Hänellä on kokemusta nuorten pelaajien kehittämisestä Koplassa (Kouvolan Pallonlyöjät) ja sen lisäksi erikoisosaamista lyöntikoulutuksista, joita hän on järjestänyt jo useita vuosia Tanhuvaaran urheiluopistolla. Toivon hedelmällistä yhteistyötä B-poikien kanssa erinomaista työtä tehneiden Lauri Helinin ja Mauri Tunkelon sekä Joukaisen välillä, kertoo molempien joukkueiden manageri Jari Heinimäki.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön PuMu PSU⚾️ (@pumu_bpojat) jakama julkaisu

Viisi SM-mitalia voittanut sekä 11 Itä-Länttä urallaan pelannut Joukainen ylsi 1000 lyötyyn juoksuun toisena pelaajana miesten Superpesiksen historiassa ja nousi Simo Eerikäisen ohi kaikkien aikojen lyöjäkuninkaaksi Kouvolan Pallonlyöjiä edustaessaan 18.7.2013. Nykyään Joukaisen edellä tilastossa ovat Jere Dahlström (50+1408=1458) ja Roope Korhonen (66+1266=1332). Värikkään uran mielenkiintoisimmat käänteet on taltioitu yksien kansien väliin. Lyöjäkuningas – Sami Joukainen mailan varressa -teoksen ovat kirjoittaneet Joukainen ja Harri Liekola.