Itä-Länsi-historia käynnistyi Helsingin Hesperiasta 1932. Jokavuotinen perinne on katkennut ainoastaan sotavuosina 1941-42 ja 1944 sekä koronapandemian vuoksi 2020.

– Itä-Länsi kuuluu suomalaisen urheilukesän klassikoihin, joka kokoaa pesäpalloväen yhteen ja innostaa paikallisia elämyksellisyydellään. Pesäpallon juhlavuonna tapahtuma saapuu nykymuodossaan ensi kertaa Tampereelle, jossa uudistettava stadion antaa sille loistavat puitteet. Odotukset ovat korkealla. Itä-Länsi vauhdittaa vielä lisää pesisbuumia niin Tampereella kuin koko Pirkanmaalla, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.

– Itä-Länsi-ottelun saaminen Tampereelle on upea juttu. Näitä urheilun ja liikunnan puitteita olemme tällä pormestarikaudella kehittäneet pitkäjänteisesti. Erityisesti Kaupin alue on uudistunut vauhdilla. Uutta ovat tekonurmialue, huoltorakennus, Kauppi Sports Center ja tietenkin upea viime kesänä auennut pesäpallostadion, jonka uudet katsomorakenteet valmistuvat tänä kesänä. Tampere on sitoutunut urheilun ja harrastuksien edistämiseen, esimerkiksi Tampere Junior -ohjelmalla, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Manse PP:n miehet iloitsivat uutisesta: Itä-Länsi pelataan Tampereella pesäpallon juhlavuonna 2022. Kuva: Juuso Koro

Manse PP on nostanut Tampereen näkyvästi superpesiskartalle viime vuosina. Seuran naisten edustusjoukkue voitti Suomen mestaruuden 2017 ja on yltänyt neljän edellisen kauden aikana kolmesti loppuotteluun. Miesten puolella Manse PP tähyää toiselle peräkkäiselle superpesiskaudelleen ja kuuluu kovien vahvistustensa myötä ennakkosuosikkien joukkoon.

– Itä-Länsi on hieno jatkumo urheilukaupunki Tampereen nousulle Suomen pesispääkaupungiksi. Manse tunnetaan huikean tunnelman ottelutapahtumistaan. Samaa huumaa erityispiirteineen haluamme myös tarjota kesällä 2022 ratikalla Kauppiin saapuvalle juhlavuoden Itä-Länsi-yleisölle. Kahden kärjen taktiikalla etenemme arvo-otteluissakin eli tupa halutaan täyteen sekä naisten että miesten otteluihin, Manse PP Edustuksen puheenjohtaja Matti Helimo hehkuttaa.

Miesten Itä-Länsi-ottelun näyttämönä Tampere ei ole kertaakaan aiemmin ollut. Naisten arvo-ottelussa Itä kukisti Lännen juoksuin 9-8 Tampereella 1983.