19-vuotiaat ja nuoremmat ovat kuluvalla kaudella pelanneet uutta poikien Superpesistä. Joukkueilla oli mahdollisuus valita osallistuminen A- tai B-sarjaan eli punnita kahden oman joukkueen kehittymistä tukevan vaihtoehdon välillä.

– B-pojissa on nyt mukana kolme vuosikertaa eli 17-, 18- ja 19-vuotiaat. Poikien Superpesiksen B-sarja tukee erityisesti kahden ikäluokan kynnysvaiheessa olevia pelaajia. Toiveissa on mahdollisimman monen pesisjuniorin kohdalla pelaamisen jatkuminen C-ikäluokan jälkeen ja jatkamista puoltavan päätöksen helpottaminen, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen korostaa.

– Pitää muistaa, että C-pojissa pelataan normaalioloissa Nuorisoleirillä kilpasarjan ohella pelisarjaa. Sieltä hyppäys suoraan poikien Superpesiksen A-sarjaan voisi olla turhan kova. B-sarja järjestetään kevyemmällä kustannusrakenteella ja hieman pienemmällä ottelumäärällä. Rohkaisen uusiakin joukkueita lähtemään B-sarjaan ensi kaudella, mukaan tavoitellaan reilusti 10 joukkuetta, Lamminen vinkkaa.

B-sarjan lopputurnaukseen ovat yltäneet molempien alkulohkojen kaksi parasta. Välierissä A-lohkon voittanut Kouvolan Pallonlyöjät kohtaa Oulun Lippo Juniorit KSS Energia Areenalla (Kouvolan pesäpallostadion) lauantaina kello 12 ja samaan aikaan B-lohkon ykkönen Sotkamon Jymy saa vastaansa Hyvinkään Tahkon Kuusankosken pesäpallokentällä (reittiohjeet Kouvolan kaupungin sivuilla).

Mitaliottelut pelataan samana päivänä. Pronssiottelua jännitetään Kuusankoskella kello 16.30 alkaen ja loppuottelua KSS Energia Areenalla samaan aikaan. Otteluiden etenemistä seuraa Veikkaus-tulospalvelu.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Kouvolan Pallonlyöjien nettisivuilta. Päivälipun hinta KSS Energia Areenan otteluihin on 5 €, Kuusankosken kentän otteluihin on vapaa pääsy. Molemmilla kentillä palvelee kioski.

B-poikia historiatilastoissa

Poikien osalta nuorten sarjatoiminnan rakenne on uudistuksen myötä vastaava kuin tyttöjen puolella. 19-vuotiailla on vielä mahdollisuus pelata tyttöjen ja poikien Superpesistä. 20-vuotiaana tapahtuu siirtyminen täysin aikuisten sarjoihin.

19-vuotiaat kuuluvat tästä kaudesta lähtien B-ikäluokkaan. Näin toimitaan historiatilastojen ja palkitsemisten sekä Itä-Lännen suhteen. Porin Itä-Lännessä 2021 pelataan ainoastaan yksi poikien ottelu, johon valitaan 19-vuotiaita tai tätä nuorempia pelaajia.

– Vastaavasti toimitaan historiatilastojen kanssa. Poikien Superpesiksen A-sarjan mitalijoukkueet päivitetään B-poikien SM-mitalijoukkueiden listan jatkoksi. Vuoden poikapesäpalloilijan ja vuoden poikalukkarin palkintojen ikäraja on jatkossa 19 vuotta, kilpailupäällikkö Timo Lamminen selventää.