Kesällä 2023 alueellamme järjestettiin useita hienoja pesistapahtumia, yksittäisistä ottelutapahtumista valtakunnalliseen leiriin, joista osa palkittiin Innostava Pesisteko -palkinnolla. Innostavana pesistekona palkittiin myös Pöytyän naisten joukkueen nousu Superpesikseen, kun koko kauden aikana vain kahdesti hävinnyt joukkue selvitti tiensä ensin runkosarjan etelälohkon ykköseksi ja sitten puhtaalla pelillä takaisin Superpesikseen.

Palkittujen joukossa oli myös ansioituneita ja merkittävää työtä seuroissa tehneitä seuratoimijoita, joille kuuluu iso kiitos lasten ja nuorten pesisharrastuksen mahdollistamisesta sekä tapahtumien onnistuneesta toteuttamisesta. Yksi näistä palkituista oli Jokioisten Koetus junioreiden Jukka Pasanen, joka on seuran toiminnan kantava voima. Jukka toimii hallituksessa sekä muutoinkin aktiivisena kehittäjänä. Jukka osallistuu kaikkeen tekemiseen hymyissä suin ja ahkerasti, vastuuta kaihtamatta. Viime kaudella Jukka otti myös seuran Youtuben haltuun – hän kuvasi F-junnujen pelejä ja teki pienten pelureiden alkuhaastatteluja – sekä loppukautta kohden striimeihin tuli mukaan myös selostus.

Seuratoimijoina palkittiin myös Haminan Palloilijoiden Kati Hovi ja Janakkalan Janan Mikko Pitkänen. Kati on useamman HP:n joukkueen ja koko seuran taustalla toimiva aktiivinen seuraihminen ja toimi myös Naperoleirin 2023 kansliavastaavana. Janakkalassa taas ei sellaisia päiviä juurikaan ole ollut, että Mikko ei olisi hoitanut jotain Janan asiaa, jaoston puheenjohtajana, joukkueenjohtajana, valmentajana/pelinjohtajana, yleismiesjantusena, tuomarina, esimiehenä kesätyöntekijöille.

Vuoden valmentaja -palkinnot menivät Alisa Parisaarelle Espooseen sekä Markus Wirzeniukselle Tampereelle. Vuoden juniorivalmentajana palkittu Alisa on toiminut nuorimpien tyttöjunioreiden kanssa Espoon Pesiksessä jo useamman vuoden ajan. Vuonna 2023 yhdessä siskonsa kanssa he johdattivat Espoon Pesiksen E-tytöt Etenee-leirin voittoon, Hyvinkään alueleirin voittoon ja valtakunnallisen Tenavaleirin hopealle. Vuoden nuorisovalmentajana palkittu Markus puolestaan johdatti Manse PP:n poikien Superpesisjoukkueen finaaleihin, jossa se kaatui mestari Sotkamon Jymylle. Markus on tehnyt pitkään tavoitteellista työtä Manse PP:n vanhimpien junioreiden kanssa ja siitä palkintona tänä vuonna hopeinen SM-mitali.

Alueen vuoden tuomarina palkittiin 38 ottelua ylemmissä sarjoissa tuominnut Riku Villikka Kouvolasta sekä vuoden nuorena tuomarina Aino Mäntymaa Tampereelta, joka tuomitsi 27 sarjapeliä + 47 leiripeliä valtakunnallisilla ja alueleireillä yhteensä.

Tilaisuudessa palkittiin myös kesällä menestyneitä seuroja sekä yksi pelaaja jokaisesta ikäluokasta. Katso kaikki palkitut jutun lopusta löytyvästä listauksesta sekä kuvia paikalla olleista palkituista.

Onnea kaikille palkituille ja hyvää alkanutta pesisvuotta 2024!

Vuoden 2023 Eteläisen alueen palkitut

Innostava Pesisteko
Pöytyän nousu Naisten Superpesikseen
Janakkalassa järjestetty Naisten Superpesistapahtuma
Haminan Naperoleiri
Kuusankosken Superlauantai

Vuoden seuratoimijat
Jukka Pasanen, Jokioisten Koetus, juniorit
Mikko Pitkänen, Janakkalan Jana
Kati Hovi, Haminan Palloilijat

Vuoden seurapalkinnot 2023
Vuoden menestyjä – Haminan Palloilijat
Vuoden junioriseura – Manse PP, Tampere

Vuoden valmentajat
Nuorisovalmentaja – Markus Wirzenius, Manse PP, Tampere
Juniorivalmentaja – Alisa Parisaari, Espoon Pesis

Vuoden junioripelaajat
B-poika – Eetu Heiniluoma, Manse PP, Tampere
B-tyttö – Charlotta Höglund, Roihu, Helsinki
C-poika – Perttu Kenttäaho, Loimaan Palloilijat
C-tyttö – Mira Heikkilä, Haminan Palloilijat
D-poika – Iisak Collin, Hyvinkään Tahko
D-tyttö – Anna Suominen, Laitilan Jyske
E-poika – Aapo Sahamies, Lahden Mailaveikot
E-tyttö – Hilja Könönen, Espoon Pesis

Vuoden tuomaripalkinnot
Vuoden tuomari – Riku Villikka
Vuoden nuori tuomari – Aino Mäntymaa

Vuoden seuratoimija Jukka Pasanen Jokioisten Koetus juniorit

Vuoden seuratoimija Mikko Pitkänen Janakkalan Jana

D-tyttö Anna Suominen Laitilan Jyske

E-poika Aapo Sahamies Lahden Mailaveikot

E-tyttö Hilja Könönen Espoon Pesis

Juniorivalmentaja Alisa Parisaari Espoon Pesis

Vuoden Junioriseura Manse PP Niko Huovinen, puheenjohtaja

Nuori tuomari Aino Mäntymaa Tampere