Viime kaudeksi teimme kilpailutoiminnan osalta muutoksia, joiden tarkoituksena oli kehittää toimintaa, ja samalla helpottaa pitkien välimatkojen aiheuttamaa matkustusta. Suurin muutos aikaisempaan verrattuna oli siirtyminen turnausmuotoiseen sarjajärjestelmään junioreiden osalta. Uusi sarjajärjestelmä tuotti runsaasti palautetta. Osa joukkueista oli tyytyväisiä muutokseen, kun taas osalla joukkueista se tuotti hankaluuksia mm. turnausten järjestämisen haasteina.

Alueen kilpailutiimi on käynyt syksyn aikana palautteet läpi ja tehnyt niiden perusteella hieman muutoksia viime vuoden malliin. Oleellisimmat muutokset viime kauteen ovat:

  • Otteluohjelmia ei tehdä päivämäärien osalta valmiiksi, vaan joukkueet saavat keskenään sopia päivämäärät. Myös turnauksien osalta tehdään siten, että kilpailupäällikkö määrittää turnausohjelman ja järjestäjän, mutta ei päivämäärää.
  • Seuroja ei pakoteta järjestämään turnauksia. Järjestämishalukkuus kysytään sarjailmoittautumisen yhteydessä.
  • Jokaiselle sarjalle määritetään viikonpäivä, jolloin ottelut lähtökohtaisesti kyseisessä sarjassa pelataan. Pelit voidaan pelata myös muina päivinä, mikäli se molemmille joukkueille sopii.
  • C-, D- ja E- ikäisten kilpasarjat, sekä C- ja D- ikäisten pelisarjat pelataan lähtökohtaisesti yksittäisinä peleinä. D- ja E- ikäisissä pelataan turnauksina, mikäli välimatkat ovat pitkät.
  • Pelisarjoja pyritään mahdollisuuksien mukaan pelaamaan lähilohkoissa, mikäli joukkuemäärä sen sallii. Kilpasarjat pelataan yhdessä lohkossa.
  • Sijoitusotteluita tai lopputurnauksia ei pelata, voittajat määriytyvät runkosarjan sijoitusten mukaan.
  • E-ikäisten pelisarjassa otetaan käyttöön ”kilpasarjan säännöt”, eli esimerkiksi kolmen palon sääntö.

Sarjoja järjestetään viime vuoden tapaan aina junnusuperista aikuisten maakuntasarjoihin. Uutena lisäyksenä tulee kokeiluun tyttöjen C- ja B- ikäisten pelisarja, jossa tarjotaan mahdollisuus päästä pelaamaan myös niille, jotka eivät esimerkiksi osallistu ikäluokkien valtakunnalliseen sm-sarjaan. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään toivottu pelimäärä, jonka perusteella otteluohjelma laaditaan. Halukkuuksista riippuen joukkueilla saattaa siis olla eri määrä otteluita kesän aikana.

Sarjailmoittautumiset alkavat 15.1.2020 ja päättyvät sarjasta riippuen joko 15.2.2020, 28.2.2020 tai 31.3.2020 osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi.

Sarjajärjestelmät kaudella 2020

Tsemppiä kaikille talviharjoituksiin ja olkaa toki yhteydessä, mikäli kilpailutoimintaan liittyviä kysymyksiä ilmenee.

Pesisterveisin
Juha-Matti Reini
Kilpailupäällikkö
PPL eteläinen alue
Email: kilpailuetela@gmail.com
Puh: 0408477822