Huhtikuun persoona löytyy Kymenlaaksosta. Hän on Tuomas Suortti, Summan Ponnistuksen varapuheenjohtaja sekä juniorivalmentaja.

Summan junioripolun kaikki ikäluokat pelaajana läpikäynyt Suortti on nähty peliasu päällä myös miesten ykköspesiksessä niin Summan kuin Hamina Pesiksenkin riveissä. Kymmenen vuoden ajan numerot pysyivät poissa hihasta, mutta paluu pelikentille on sen jälkeen  tapahtunut maakuntasarjatasolla.

Yhdessä sovitut pelisäännöt valmennuksen taustalla

Juniorivalmentajan tehtävä on paljon muutakin kuin harjoitusten ohjaamista. Summan Ponnistuksella on yhteisesti sovitut periaatteet pelaamisen suhteen.

”Meillä on kaikissa seuramme joukkueissa tarkoitus antaa tasapuolisesti peliaikaa kaikille pelaajille. Kukaan ei kehity vaihtopenkillä istuen. Tasapuolisuus on itselleni tärkeä asia ja lisäksi pyrin perustelemaan pelaajille huolellisesti, miksi ja miten asioita tehdään juuri siten, kun niitä tehdään, ” tiivistää Suortti.

Oivalluksien kautta kehittymiseen

Valmentajana toimimisen parasta antia on se, kun näkee pelaajan kehittyvän.

” On ollut hienoa seurata, kun lasten taidot kehittyvät ja erityisesti leirit hitsaavat joukkueita yhteen. Samalla muistuvat omat pesisleiriajat mieleen. Yritän antaa pelaajien oivaltaa mahdollisimman paljon asioita itse pelien aikana, enkä pelaa pelinjohtajana liikaa peliä lasten puolesta pelkkä voitto mielessä.”

Tulevana kesänä valmentaja haluaa nähdä kylmiä suorituksia kentällä ja kuumaa kahvia Pirttilän kioskissa.

”Toivotan kaikille hyvää ja lämmintä pesiskesää. Mennään täysillä mutta ei tosissaan!”