Puna-Mustat haluaa Pride-ottelun kautta kunnioittaa ihmisten yhdenvertaisuutta.

– Pesäpallossa jokainen saa olla sellainen kuin on, koska pesis kuuluu kaikille. Tehtävänämme on luoda pesäpallosta jokaiselle yksilölle turvallinen, avoin ja suuria tunteita näyttävä yhteisö, koska sitä on kansallislajimme pesäpallo, seura painottaa tiedotteessaan.

Kapteeni Sigvartin mukaan ottelun järjestäminen on tärkeä signaali koko pesäpalloyhteisölle.

– Pesäpallo on avoin ja turvallinen laji kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta. Pelaajille tällaisessa pelissä on hienoa olla mukana, Sigvart sanoo.

– Nähdään kentällä punaisissa, mustissa ja kaikissa sateenkaaren väreissä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Puna-Mustat Ry (@pumu_helsinki) jakama julkaisu

PuMu esittää juoksuhaasteen koko pesisyhteisölle

Puna-Mustat haastaa katsojat ja kaikki pesäpallon ystävät lahjoittamaan Sateenkaariperheet ry:lle yhden (1) euron jokaisesta ottelun juoksusta MobilePay-numeroon 16503.

Otteluun kannattaa tietysti saapua myös paikan päälle! Puna-Mustat tekee vastaavan yhden (1) euron lahjoituksen jokaisesta myydystä pääsylipusta.

Ottelutapahtumassa on mahdollisuus saada eristysnauha sateenkaaren väreissä eli oman mailan voi ottaa mailapussissa mukaan matsiin!

Puna-Mustat on noussut miesten suomensarjan etelälohkon kärkipaikalle, mutta muilla joukkueilla on ottelu tai useampia vähemmän pelattuna. Viime syksynä PuMu jäi otteluvoiton päähän noususta Ykköspesikseen.

Sateenkaariperheet ry on lastensuojelu- ja perhejärjestö. Se on kontaktifoorumi sateenkaariperheiden lapsille ja vanhemmille sekä perhettä suunnitteleville ja vanhemmuudesta kiinnostuneille. Se tarjoaa myös vertaistukea ja toimii oikeuksien puolustajana, tiedonvälittäjänä, edunvalvojana sekä perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten kouluttajana. Lisätietoa: sateenkaariperheet.fi.