Valitse sivu

Helsinkiläisen Roihun kasvatille Höglundille tyttöjen Itä-Länsi on peräti neljäs. Kolmannen 19-vuotiaiden Itä-Läntensä Jyväskylässä pelaavat tamperelaisen Manse PP:n Tino Heikkilä, raumalaisen Feran Erica Rosendahl, Imatran Pallo-Veikkojen Roope Seppänen, Laitilan Jyskeen Pinja Toivonen, Kajaanin Pallokerhon Miia Vuoti sekä Joensuun Mailan Veera Varonen ja Tiia-Mari Veikanmaa.

Haminan Palloilijat saa tyttöjen Itä-Länteen huimat viisi pelaajaansa, joista nuorin on vasta 15 vuotta täyttävä Inka Hovi. Liki samanikäinen oli Seinäjoen Maila-Jussien Matilda Niskakangas debytoidessaan arvo-otteluviikonlopussa viime vuonna. Seuransa naisten Superpesis-joukkueen avaukseen murtautunut Niskakangas on valittu Lännen joukkueeseen tälläkin kertaa. Poikien puolella mukana on neljä tamperelaisen Manse PP:n pelaajaa.

Kotikentällään Itä-Länteen pääsevät Jyväskylän Kiri 2020:n Niklas Moilanen sekä Jyväskylän Kirittärien oululaislähtöinen Selina Similä, joka on esiintynyt häikäisevästi ensimmäisellä kaudellaan naisten Superpesiksessä. Similä on murtautunut kärkikymmenikköön sekä etenijä- että kärkilyöntitilastoissa. Jyväskyläläisyleisölle tuttu nimi on myös Lohea Ykköspesiksessä edustava Oula Tanttu.

Nuorten Itä-Länsi-otteluiden kaikista pelaaja- ja pelinjohtajavalinnoista vastasi asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat Juuso Hyvönen Sotkamosta, Henri Kultti Seinäjoelta, Mika Peltonen Kankaanpäästä, Susanna Puisto Joensuusta, Jonna Salminen Jyväskylästä, Stefan Sburatura Kouvolasta ja Antti Yli-Saunamäki Hyvinkäältä. Ryhmän toimintaa koordinoi Pesäpalloliiton koulutuspäällikkö Perttu Hautala.

Tyttöjen Itä-Länsi-ottelu pelataan Jyväskylässä lauantaina 29.6. kello 11 ja poikien vastaava sunnuntaina 30.6. klo 11. Kaikki Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster.

Itä-Länsi-joukkueet 2024

Tyttöjen ja poikien Itä-Länsi-joukkueet (pdf)

Naisten ja miesten Itä-Länsi-joukkueet (pdf)