Valitse sivu

Vimpeli-palkinto jaetaan kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi.

Palkinnon perustelut

Urheiluvakuutus on olennainen osa niin huippu-urheilua, kilpailemista kuin kuntoliikuntaakin. Laadukas vakuutus tuo urheilijalle turvan ikävien tapahtumien varalle, keventää henkistä painolastia ja auttaa keskittymään itse asiaan, menestyksen tavoitteluun. Urheiluvakuuttamisessa Suomessa korostuvat ennen kaikkea välilliset hyödyt. Liikunnallisen elämäntavan omaksuminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ovat keskeisiä arvoja sekä urheilujärjestöille että vakuutusyhtiöille.

Vuonna 1891 perustettu Pohjola Vakuutus kuuluu urheiluvakuuttamisen pioneereihin Suomessa. Myös pesäpalloilijat ovat jo vuosikymmenten ajan luottaneet Pohjola Vakuutuksen kattavaan Sporttiturvaan, jonka voi hankkia pelaaja-, pelinjohtaja- ja tuomarilisenssin yhteydessä.

Loukkaantumisia voi sattua peleissä ja harjoituksissa, ja niiden hoitamisella on hintansa. Silloin tärkeintä on nopea pääsy asiantuntevan tutkimuksen ja hoidon piiriin. Huippu-urheilijan kohdalla keskiössä on pikainen paluu tositoimiin, koko suomalaista yhteiskuntaa puolestaan hyödyttää mahdollisimman vähäinen sairauspoissaolojen määrä. Näiden tavoitteiden eteen Pohjola Vakuutus on toiminut määrätietoisesti useiden vuosien ajan sekä kehittänyt tuotteitaan vastaamaan parhaalla tavalla urheilijoiden ja liikkujien tarpeita.

Vimpeli-palkinnon tausta

Kuvanveistäjä Kari Ovaska, joka on tehnyt mm. Vimpelin pesäpalloilijapatsaan, on lahjoittanut Vimpelin Vedolle pesäpalloilijapatsaan pienoisjäljennöksen. Tämä pienoisjäljennös annetaan vuosittain Itä-Länsi-tapahtuman yhteydessä kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi.

Vimpeli-palkinnon saajat

2024 Pohjola Vakuutus Oy
2023 Martti Ruuska
2022 Manse PP, Tampere
2021 Arto Ojaniemi
2019 Päivi Pessi-Järvenpää
2018 Joensuun kaupunki
2017 Arto Luoma
2016 Nelonen Media
2015 Unto Väisänen
2014 Lapuan Virkiä
2013 Raimo Merivalo
2012 Hyvinkään Tahkon miesten Superpesis-joukkue
2011 Jyväskylän Kirittäret
2010 Aulis Paski
2009 Veikkaus Oy
2008 Pesäkarhut, Pori
2007 Karhun tuotemerkki
2006 Antero Viherkenttä
2005 Värimiehet Oy
2004 Vimpelin Veto
2003 Liikenneturva
2002 Antti Alho
2001 Rautaruukki Oyj
2000 Kiteen Pallo -90
1999 Sotkamon kunta
1998 MTV3
1997 Sotkamon Jymy
1996 Osuuspankkiryhmä
1995 Mauno Liljamo, Lapua
1994 Rannila Steel Oy, Vimpeli