Valitse sivu

Naperoleiri on monelle ensimmäinen ja sen myötä jännittävä pesisleirikokemus, kun taas Fera on kokenut leirijärjestäjä. Edellisen kerran Raumalla järjestettiin läntisen alueen Etenee-leiri viime kesänä. Pandemian aiheuttamien peruutuksien vuoksi edellisestä valtakunnallisesta leiristä on kuitenkin kerennyt vierähtää jo kahdeksan vuotta.

”Tunnelmat meillä täällä Raumalla ovat odottavaiset ja innostuneet. Ollaan kevät paiskittu hommia, jotta saadaan toteutettua mukava ja sujuva leiri kaikille. Järjestelyt ovat aivan loppusuoralla, ja haluan jo nyt nostaa esiin, miten mahtavasti Rauman kaupunki on ollut mukana tukemassa leirin järjestelyjä. Yhteistyö on ollut saumatonta ja jokainen asia on otettu huomioon”, Naperoleirin johtaja Antti Laine iloitsee.

Leiripelit ovat osallistujien kohokohtia viisipäiväisen leiriviikon aikana, mutta ohjelmaan mahtuu myös paljon muutakin.

”Rauma tarjoaa vieraille hienoja mahdollisuuksia. Voit käydä tutustumassa ainutlaatuisessa saaristossa, kierrellä Vanhan Rauman kujilla ja löytää mielenkiintoisia kauppoja, verstaita sekä tietysti myös roppakaupalla historiaa. Rauma yllättää vierailijat myös laajalla ravintola- ja kahvilatarjonnallaan. Keskuspuiston Puistokahvila on tunnettu kookkaista ja tuoreista salaateistaan sekä gluteenittomien leivonnaisten erikoisosaamisesta. Kahvilaa vastapäätä löytyy taas ravintola Hook, joka tarjoaa urheilun ystäville urheilulähetyksiä, maukkaita ruokia ja leirivieraille vieläpä alennettuun hintaan. Meren rannasta löydät Poroholman Rantatalon, jonka palmujen katveessa nautit meren tuoksusta ja virvokkeista tai vaikka Vohvelikartanon, jonka herkulliset vohveliannokset vie kielen mennessään. Saariston venekuljetusten aikataulut löyty vätosoitteesta raumansaaristokuljetus.fi”, Laine avaa Rauman laajaa tarjontaa.

Myös Kunnariketun kiertue saapuu Naperoleirin aikaan Raumalle ja leiriotteluna toimii naisten Superpesis-ottelu (ke 3.7. klo 18 Fera vs. Pöytyän Urheilijat), jossa tarjolla lapsille ja perheille monenlaista tekemistä.

Joukkueiden ja tuomareiden lisäksi pesäpalloleirit keräävät paikkakunnille ison määrän kannustajia, mutta leiritunnelmaan pääsee myös etänä PesisTV:ssä striimattavien pelien sekä aktiivisesti päivittyvien Naperoleirin somekanavien (Instagram / Facebook) kautta.

Leirinjohtaja organisaatioineen toivottaa leiriläiset lämpimästi tervetulleiksi: ”Mahtavaa, että tulette meille tänne Raumalle ja tehdään tästä yhdessä vuoden paras leiri.”