Valitse sivu

Kuten Pesäpalloliitto tiedotti joulukuussa 2023, supervuoro poistettiin Superpesiksen, Ykköspesiksen ja nuorten Superpesiksen runkosarjaotteluista. Vastaava muutos koskee miesten, naisten, poikien ja tyttöjen Itä-Länsi-otteluita.

Videohaasto-oikeus miesten ja naisten Itä-Lännessä

Joukkueiden videohaasto-oikeus on käytössä miesten ja naisten Itä-Länsi-otteluissa, jotka tuotetaan päälähetyksinä. Molemmilla joukkueilla on yksi kotipesäkilpoihin kohdistuva haastomahdollisuus koko ottelun aikana. Sarjaotteluista poiketen joukkue ei Itä-Lännessä menetä aikalisäänsä, vaikka haasto ei muuttaisikaan pelituomarin tuomiota.

13 pelaajan joukkueilla

Pelisääntönikkareiden yleisessä tietokilpailukysymyksessä on arvuuteltu, kuinka monta juoksua pesäpallopelissä voi teoreettisesti syntyä yhdellä lyönnillä.

Vastaus eroaa Itä-Lännessä normaaleista sarjaotteluista, sillä miesten Itä-Lännessä on vuodesta 1983 ja naisten Itä-Lännessä Superpesiksen perustamisvuodesta 1990 lähtien saanut nimetä joukkueeseen 13 pelaajaa. Vastaava käytäntö on yhä voimassa. Poikkeuksena pelisääntöihin yhdessä sisävuorossa on mahdollisuus halutessaan käyttää kaikkia neljää jokeripelaajaa.

Kokoonpanot ja tilastot tulospalvelusta

Itä-Länsi-valintajärjestelmä uudistui tälle vuodelle. Yleisön äänin valittiin miesten ja naisten joukkueiden ykköslukkarit sekä kaksi lähtökohtaisesti jokerin roolissa aloittavaa pelaajaa. Tiedotusvälineiden edustajista koottava raati äänesti näihin joukkueisiin kaksi kentällä pelaavaa ulkopelaajaa.

Miesten ja naisten otteluiden kokoonpanot julkaistaan ensimmäisinä osoitteessa www.veikkaus.fi/kokoonpanot ottelupäivinä kello 10. Ottelut näkyvät suorina lähetyksinä maksuttomalla Nelonen-kanavalla. Tulokset ja tilastot päivittyvät reaaliaikaisesti tulospalveluun.