Uusi video julkaistaan ensi viikon jokaisena arkipäivänä kello 14 Pesäpalloliiton kanavissa Icareus-palvelussa ja YouTubessa. Teemat ovat pesäpallon ystäville tuttuja: Lyönti, heitto, eteneminen ja yhteistyö vanhempien kanssa.

– On ollut tosi mukavaa nähdä niin monia teistä heti pesiskauden alkuun! Ette tiedäkään, kuinka innostunut olen, Kunnarikettu fiilistelee.

– Ensi viikolla tavataan liikunnallisissa merkeissä etäyhteyksin, tulkaa silloinkin sankoin joukoin mukaan. Välineitä ei juuri tarvita tai sitten ne voi tehdä helposti vaikka paperitollosta tai juomapullosta. Videot tulevat saataville myös tallenteena, joten fiilikseen pääsee myöhemminkin.

Pesäpalloliitto otti huhtikuussa käyttöön uuden Kunnariketun Pesisliikkari -konseptin, joka nostaa tunne- ja vuorovaikutustaidot esiin lasten liikunnassa aivan uudella tavalla. Seurojen on helppo viedä konsepti käytäntöön kattavien materiaalien avulla.

– Käytettävissä on tehtäväkortteja, kotitehtävävihkoja, tuntisuunnitelmia ja harjoitepankki. Järjestäjän opas ohjaa alkuun ja markkinointivideo helpottaa tuomaan Kunnariketun Pesisliikkaria tunnetuksi. Samoin ensi viikolla julkistettavat uudet videot ovat vapaasti seurojen hyödynnettävissä, Pesäpalloliiton seurakehittäjät Mona Hupli-Kotiranta ja Mika Mikola kertovat.

Kunnariketun Pesisliikkari on 3–6-vuotiaille suunnattu liikuntaleikkikoulu, jossa kannustetaan lapsia aktiivisuuteen ilon ja onnistumisten kautta. Lisätietoa, materiaalit ja ohjeita toiminnan käynnistämiseksi löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/pesisliikkari. Samalle sivulle on päivitetty seurat, jotka jo järjestävät Kunnariketun Pesisliikkaria.

Kunnarikettu itse seikkailee tulevana kesänä useilla eri paikkakunnilla, leireillä ja ottelutapahtumissa.

– Kunpa voisinkin olla useassa paikassa yhtä aikaa! Se ei taida onnistua, mutta toivottavasti näen suurimman osan teistä kesän mittaan kentillä ja liikkumassa. Päivitän oman reittisuunnitelmani ja kalibroin kompassini ihan lähiaikoina – sitten lupaan heti kertoa reittini teille, Kunnarikettu huikkaa.