Televisioitavat ottelut lähetetään Helsingin Myllypurosta, jonne on rakennettu kansainväliset mitat ja säännöt täyttävä kenttä.

Ensimmäisessä TV-ottelussa mittaa toisistaan ottavat Suomen kautta aikojen menestyksekkäin seura ja hallitseva mestari Espoo Expos, joka saa vastaansa Puumat Helsingistä. Ottelu alkaa sunnuntaina 26.5 klo 13:00.

Ottelusta tekee mielenkiintoisen Exposin kova suoritustaso hyvän talviharjoittelun jäljiltä ja kuinka Puumien nuoret lahjakkuudet pystyvät laittamaan Espoolle kampoihin. Oman lisänsä otteluun tuo Puumiin muutaman viikon ajaksi siirtyneen Konsta Kurikan esiintyminen Suomen kentillä pitkästä aikaa. Kurikka näillä näkymin aloittaa syöttökummulla, josta mies hakee tuntumaa ja vuoropareja tulevia koitoksia varten ammattilaisuralleen. Alkukauden Kurikka pelasi Saksan Bundesligassa.

Ottelun selostaa Suomibaseballin johtava asiantuntija Jere Kaistinen, joten rautaisannos baseball tietoutta on katsojille tiedossa. Kaikki ottelut lähetetään monikameralähetyksinä ja selostettuina.

Tälle kaudelle liitto teki muutoksia sarjajärjestelmään nimenomaan otteluiden televisiointia silmällä pitäen. Superbaseball sarjaan ja TV-otteluihin kelpuutettiin maan 3 kärkijoukkuetta, jotta pelin taso saadaan pidettyä mahdollisimman korkeana. Muut joukkueet ohjattiin kakkostason Fat Lizard Leagueen, josta on tulevaisuudessa mahdollista nousta pelaamaan Superbaseballiin.

Tulevat TV-ottelut näet listattuna Ruutu PLUS palvelussa: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/superbaseball

Lisätietoja:

SBSL, Jukka Ropponen, 0400-423 910

Sanoma Oyj / Ruutu PLUS, Tuomas Saarela 050-594 6044