Valitse sivu

JoMa tuli otteluun vahvasti ja takoi kahteen ensimmäiseen sisävuoroonsa viisi juoksua. Tämän jälkeen Fera tiivisti ulkopeliään ja piti puolitoista jaksoa kotijoukkueen lyötyjen sarakkeen nollilla. Feran toisen jakson voittojuoksusta vastasi heti ensimmäisessä vuorossa Essi Kesti kunnarillaan.

Jaksovoittojen ollessa tasan ratkaisu siirtyi kotiutuskilpailuun, jota pelattiin tasatahtia peräti yhdeksännelle kierrokselle saakka. Sankarin viitan otti JoMan Nelli Huotari yllättämällä Feran kopparit kunnarin ja Veera Varosen tuoman juoksun arvoisesti.

– Kello näytti 4 tuntia 42 minuuttia. Hetken aikaa juostiin pallon perässä, mutta mikäs siinä – tätä tehdään rakkaudesta lajiin, niin kyllä tätä jaksaa vaikka koko illan, ällisteli Feran kapteeni Aurora Frantsila Ruudun lähetyksessä.

JoMa otti alkukauteen jo toisen ison voiton kotiutuskilpailussa. Jyväskylässä joukkue yllätti Kirittäret viikko sitten sunnuntaina kolmen kotiutuskilpailun kierroksen jälkeen 1–2 (4–5, 8–1, 7–8k).

– Muistelin, että seitsemänsiin mentiin joskus aikanaan Pesä Ysien paidassa. Nyt taisi tulla ennätys tässäkin. Hieno juttu, että saatiin tästä väännöstä toinenkin piste matkaan, JoMan kapteeni Marianne Roiha iloitsi.

Roiha oli lähes täysimääräisesti oikeassa. Kuten viestipalvelu X:nkin puolella muisteltiin, Rauman Lukko ja Viinijärven Urheilijat kohtaamisessaan 26.5.2014 sekä Lapuan Virkiä ja Pesä Ysit Lappeenrannasta kohtaamisessaan 24.7.2019 tarvitsivat kuusi kotiutuskilpailun kierrosta ja 40 paria voittajan ratkaisemiseksi. Roihan lisäksi jälkimmäisessä oli mukana myös JoMaa nykyisin edustava Noora Pasi.

Miesten Superpesiksessä kuusi kotiutuskilpailun kierrosta on tarvittu ainakin Haminan Palloilijoiden ja Juvan Pallon ottelussa 21.7.1998 sekä Hyvinkään Tahkon ja Jyväskylän Kirin ottelussa 15.6.2010.

Pesäpalloliitto teki tälle kaudelle päätöksen supervuoroparin poistamisesta Superpesiksen, Ykköspesiksen ja nuorten Superpesiksen runkosarjaotteluissa. Jos jaksovoitot ovat tasan, näissä otteluissa siirrytään suoraan kotiutuskilpailuun.

Tallenne JoMan ja Feran ennätysottelusta on Ruutu+-tilaajien katsottavissa Ruudussa.